У Києві найскладніша ситуація з енегросистемою: отримані пошкодження складні та масштабні

У Києві найскладніша ситуація з енегросистемою: отримані пошкодження складні та масштабні

На ранок 22 грудня зберігається значний дефіцит потужності в енергосистемі. Працюють усі види генерації. До мережі підключено ще один з блоків атомних електростанцій, триває набір потужності.

Водночас зберігаються певні обмеження у системі передачі електроенергії, спричинені пошкодженнями магістральних мереж систематичними ракетними та безпілотними атаками. Передає Інформатор з посиланням на Укренерго.

До всіх областей доведені ліміти споживання, перевищення яких призводить до застосування аварійних обмежень.

Найскладніша ситуація залишається у центральному регіоні та у Києві, а також у прифронтових регіонах на сході та півдні країни. Ремонтні роботи тривають цілодобово, але отримані пошкодження об’єктів генерації та магістральних мереж складні та масштабні, їх відновлення вимагає значного часу.

«Укренерго», генерація та оператори систем розподілу роблять все можливе для покращення ситуації з електропостачанням в країні.

22 грудня в Україні відзначають День енергетика. Це день всіх, хто зараз під дощем та вітром відновлює пошкоджене обстрілами обладнання, хто до болю в очах вдивляється в графіки споживання та виробництва електроенергії, тримаючи баланс в енергосистемі, хто захищає її цифровий периметр від невидимих зовні атак, тих, хто і в спеку, і в мороз, під звуки вибухів та міношукачів саперів прокладає шлях для світлу. Інформатор вітає всіх героїв енергетичного фронту України та бажає сил та тепла.

Нагадаємо, за посиланням є перелік адрес з постійно працюючими:

Всі новини на тему електроенергії та у Києві та країні за тегом – Відключення світла.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.