В Україні продали останній браслет-символ незламності з довоєнної Азовсталі

В Україні продали останній браслет-символ незламності з довоєнної Азовсталі

У жовтні в Києві презентували браслети «Азовсталь. Символ незламності». Їх виготовили з останньої довоєнної партії металу легендарного комбінату «Азовсталь». За два місяці продали 100 000 браслетів. Увесь прибуток від продажу перекажуть через UNITED24 на підтримку «Армії дронів» та Флоту морських дронів.

Перший наклад — 30 000 штук — продали протягом трьох днів: 40 338 907 гривень були спрямовані на посилення «Армії дронів». Спеціальний наклад «ВІРЮ В ЗСУ» налічував усього 1000 штук і був розіграний під час благодійного збору, який ініціювали Monobank та волонтер Ігор Лаченков. Нагадує Інформатор.

Завдяки цьому вдалося зібрати 152 000 000 гривень на систему протидії дронам «Ловець шахедів», яка прибуде в Україну вже наступного тижня. Другий наклад браслетів налічував 70 000 штук і був доступний для доставлення за кордон — він роз’їхався по 44 країнах. Завдяки цьому зібрали понад 94 000 000 гривень, які перекажуть на перший у світі Флот морських дронів. Цієї суми вистачить, щоб придбати 9 безпілотних човнів.

«Браслети «Азовсталь. Символ незламності» носять військові, дипломати, політики, журналісти, амбасадори платформи UNITED24, голлівудські зірки й тисячі інших людей в усьому світі. Браслети з останньої довоєнної партії металу комбінату “Азовсталь” стали уособленням української сили, віри в ЗСУ та у велику українську перемогу, перемогу демократії над диктатурою, світла над темрявою, — говорить Михайло Федоров, віцепрем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації України. — Усі кошти з продажу будуть спрямовані на закупівлю морських дронів, які, я впевнений, допоможуть Україні змінити хід подій на морі й зрештою звільнити Маріуполь, звідки родом Азовсталь». 

«Азовсталь. Символ незламності» — спільний проєкт фандрейзингової платформи UNITED24, Групи «Метінвест», ювелірного дому SOVA, Нової пошти та ROZETKA. 

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.