У Києві відновли зруйновані обстрілами будинки на вулиці Богатирській та проспекті Лобановського: фото

У Києві відновли зруйновані обстрілами будинки на вулиці Богатирській та проспекті Лобановського: фото

У Києві завершують останні роботи з відновлення пошкоджених будинків на Оболоні на вулиці Богатирській та на проспекті Лобановського в Солом’янському районі столиці. В оновлені помешкання на вулиці Богатирській вже повертаються люди.

На проспекті Лобановського – місто також вже практично завершило роботи. Мешканці повернуться в свої квартири вже до кінця цього року. Повідомляє Інформатор з посиланням на КМДА.

В результаті ракетного удару в будинок на вулиці Богатирській пошкодженими були 100 квартир із 144. Повністю були зруйновані дві стінові панелі сходових клітин, ліфтова шахта, частково – сходи та сходові майданчики, перегородки, вибиті вікна. Фахівці, які здійснювали експертизу, встановили, що будинок придатний до відновлення.

В будинку виконали роботи з демонтажу порушених конструкцій, очистили поверхні стін, стель та підлог від нагару; виконали монолітні роботи з відновленню пошкоджених залізобетонних конструкцій. Демонтували та встановили новий ліфт у одному під’їзді та відремонтували ліфти у двох під’їздах. Завершили роботи з відновлення та утеплення фасаду, оновили пошкоджені інженерні мережі, замінили вікна, зробили ремонт у пошкоджених квартирах та місцях загального користування, відремонтували дах.

Як зауважив Кличко, після реконструкції ця 9-ти поверхівка відповідає всім сучасними енергоефективним нормам. У свої помешкання вже повертаються люди.

У 27-поверховий будинок на проспекті Лобановського російська ракета влучила на третій день повномасштабної війни. Були пошкоджені квартири на верхніх поверхах, частина зовнішньої стіни з одного боку була зруйнована. В будинку 126 квартир. Постраждали 16 помешкань. Як виглядав зсередини будинок після прильоту - ми показали тут.

На об’єкті здійснили унікальні роботи – з боку, де уламок ракети зніс частину стіни, влаштували новий монолітний залізобетонний каркас будинку. Звели заново цегляні перегородки, встановили вікна, облаштували нову покрівлю. Також встановили один новий пасажирський ліфт та два відремонтували. Завершили внутрішні сантехнічні, електромонтажні та завершують оздоблювальні роботи. В частині пошкоджених квартир місто зробило соціальний ремонт. В частині – під оздоблення, як попросили мешканці.

«Місто живе в складних умовах. Через ракетні обстріли ми зіткнулися з дефіцитом електроенергії, але тим не менш, не зважаючи на ці виклики, ми робимо все, щоб відновити пошкоджені будинки, аби люди могли повернутися в свої квартири і повернутися до нормального життя», – наголосив Віталій Кличко.

Нагадаємо, на початку літа місто розпочало відновлювальні роботи в 16 найбільш пошкоджених обстрілами російських варварів житлових будинках. Це, зокрема, будинки в Святошинському, Оболонському та Шевченківському районах столиці. І люди вже повертаються в свої відновлені домівки на вулиці Чорнобильській, Ірпінській, проспекті Свободи, а також – вулиці Богатирській та проспекті Лобановського.

Загалом у столиці ракетними обстрілами пошкоджені понад 678 об’єктів. Із них, зокрема, понад 350 житлових будинків, 77 закладів освіти, 80 об’єктів житлово-комунального господарства, 25 об’єктів транспортної інфраструктури, 26 – охорони здоров'я.

На відновлювальні роботи столиця виділила з резервного фонду міського бюджету майже 600 мільйонів гривень. Іще 200 мільйонів виділив уряд.

У Києві відновли зруйновані обстрілами будинки на вулиці Богатирській та проспекті Лобановського: фото 1
У Києві відновли зруйновані обстрілами будинки на вулиці Богатирській та проспекті Лобановського: фото 2
У Києві відновли зруйновані обстрілами будинки на вулиці Богатирській та проспекті Лобановського: фото 3
У Києві відновли зруйновані обстрілами будинки на вулиці Богатирській та проспекті Лобановського: фото 4
У Києві відновли зруйновані обстрілами будинки на вулиці Богатирській та проспекті Лобановського: фото 5
У Києві відновли зруйновані обстрілами будинки на вулиці Богатирській та проспекті Лобановського: фото 6
У Києві відновли зруйновані обстрілами будинки на вулиці Богатирській та проспекті Лобановського: фото 7
У Києві відновли зруйновані обстрілами будинки на вулиці Богатирській та проспекті Лобановського: фото 8
У Києві відновли зруйновані обстрілами будинки на вулиці Богатирській та проспекті Лобановського: фото 9

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.