Як обирати та використовувати газові пальники, щоб не наражати себе та близьких на небезпеку

Як обирати та використовувати газові пальники, щоб не наражати себе та близьких на небезпеку

З перших днів аварійних відключень електроенергії, жителі України почали активно купувати свічки, генератори, павербанки та туристичні газові пальники. Адже, вони досить прості у користуванні. Нажаль, необережне поводження з ними, вже наробило багато біди.

Саме у столиці на сьогодні зафіксовано п'ять вибухів, що були спричинені туристичними газовими балонами. На щастя, загиблих і травмованих немає. Передає Інформатор з посиланням на ДСНС Києва.

Тож, щоб уникнути небезпеки при користуванні такими приладами, рятувальники столиці наголошують на дотриманні вимог та правил безпеки:

  • купуйте лише сертифіковану продукцію в ліцензованих точках продажу;
  • неухильно дотримуйтеся інструкції виробника. Завжди перевіряйте цілісність балончика. Відсутність слідів витікання газу можна перевірити за допомогою мильного розчину;
  • газові балони до пальника мають зберігатися в гарно провітрюваному приміщенні та у недоступному для дітей місці;
  • не можна допускати великого перепаду температур при зберіганні та транспортуванні балонів. Тобто, якщо занести балон, це стосується й великих, з морозу у тепле приміщення, він може вибухнути;
  • такі пальники не слід встановлювати поруч з іншими предметами вжитку та подалі від нагрівальних приладів. Майте на увазі, що не можна залишати балони під дією прямих сонячних променів;
  • пальник має знаходитись у приміщенні кімнатної температури, яке гарно провітрюється;
  • ні в якому разі не ставте пальник на електроплиту;
  • використовувати пальник можна лише на прямій вертикальній поверхні, враховуючи, що він досить чутливий;
  • ні в якому разі не можна брати його в руки й подавати пуск газу у такому положенні, це небезпечно.

"Ні в якому разі не залишайте прилади без нагляду, особливо небезпечне використання електроприладів та відкритого вогню дітям! Для захисту оселі від пожежі запасіться вогнегасниками! У випадку надзвичайної ситуації, терміново телефонуйте за номером "101"!" - застерігають у ДСНС.

Нагадаємо, за посиланням є перелік адрес з постійно працюючими:

Всі новини на тему електроенергії та у Києві та країні за тегом – Відключення світла.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.