Де у Києві зняти готівку, якщо банкомат не працює: інструкція

Де у Києві зняти готівку, якщо банкомат не працює: інструкція

Під  час вимкнення електроенергії більшість банкоматів не працюють. Через це банки розширили список місць для зняття готівки. Українці можуть зняти гроші з карти у супермаркетах, а також в аптеках і на АЗС.

Як це зробити, розказує Інформатор з посиланням на Інформатор UA.

Готівка на касі супермаркету – як отримати 

Гроші на касах видають в АТБ, Сiльпо, Thrash!, Форі, Ашані, Новій лінії, Епіцентрі, КОЛО, Варусі, Копієчці та багатьох інших. У деяких магазинах можуть діяти інші правила видачі готівки та суми будуть змінюватися. Оберіть будь-який товар для оплати картою або Apple Pay. Перед оплатою повідомте касира про те, що бажаєте зняти готівку. Підтвердіть операцію, увівши ПІН-код карти на терміналі. Отримайте готівку. Максимальна сума зняття коштів в більшості торгових точок 6000 гривень.

Готівка на АЗС та в аптеках

Отримати готівку на заправках та в аптеках можна за таким самим принципом, як і в супермаркетах. Такі послуги надають в аптеках:

  • Копійка;
  • АНЦ;
  • Аптека оптових цін;
  • Аптека низьких цін №1;
  • Перша Аптека
  • МЕД-СЕРВІС
  • Біла ромашка
  • Аптека Доброго Дня

Також українці можуть звертатися до АЗС мереж БРСМ-Нафта, ОККО, Укрнафта та WOG. У мережі ОККО не стягується комісія за зняття готівки, якщо клієнти купують не лише паливо, а й інші товари.

Готівку можна отримати в 760 чергових відділень банків

Нацбанк України разом з іншими банками визначили 760 чергових відділень по Україні, повідомили у пресслужбі НБУ. Вони розташовані у Києві та у 275 населених пунктах 22 областей, та  надаватимуть клієнтам фінансові послуги навіть в умовах тривалої відсутності енергопостачання.

Також повідомляється, що організовано безперебійну роботу контактних центрів Національного банку і системно важливих банків для інформування клієнтів про наявність, місце розташування і графік роботи критично важливих відділень банків у містах.

Крім тогозняти готівку під час повної відсутності електроенергії в Україні можна в мережі банкоматів "Приватбанку", адже частина відділень банку обладнана генераторами, тож там доступні усі послуги.

Раніше ми повідомляли, що   Monobank оприлюднив список установ, де можна зняти готівку. Комісія у таких випадках не змінюється.

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.