Як змінились ціни на ринку авто в Україні: що і за скільки можна зараз придбати

Як змінились ціни на ринку авто в Україні: що і за скільки можна зараз придбати

Український маркетплейс AUTO.RIA проаналізував ціни на автомобільному ринку та представив новий звіт власного аналітичного центру, станом на листопад 2022 року.

В ході дослідження розглянуто вартість нових і вживаних авто та вподобання серед моделей автотранспорту, передає Інформатор.

Актуальні попит і пропозиція

Якщо порівнювати загальну кількість пропозицій вживаних авто, станом на кінець літа та у листопаді, бачимо, що українці стали продавати трохи більше. Кількість нових пропозицій збільшилась на 3,24%.

Як змінились ціни на ринку авто в Україні: що і за скільки можна зараз придбати 1

Щодо пропозиції нових авто – помітно також несуттєве зростання, лише на 3%. Варто додати, що станом на середину листопада, у порівнянні із літнім періодом, продажі нових авто впали на 20%.

Що стосується електрокарів, порівнюючи також серпень із листопадом, то продавати їх стали набагато більше. Кількість пропозицій вживаних авто виросла на 34,16%, а от продажі вживаних електричних авто впали на 9%.

Вартість та найпопулярніші моделі вживаних авто

Наразі найбільшу кількість вживаних автомобілів запропоновано у ціновому діапазоні до 4000 доларів США. Пік пропозицій таких авто був у серпні та вересні. Серед найпопулярніших моделей за цю вартість: Daewoo Lanos, Chevrolet Aveo та Volkswagen Golf IV.

Як змінились ціни на ринку авто в Україні: що і за скільки можна зараз придбати 2

Найменше варіантів можна знайти за 25 000 – 30 000 доларів США. В цьому ціновому діапазоні найбільше пропозицій із такими авто: Mercedes-Benz Sprinter, Volkswagen Touareg та BMW X5.

В ціновому діапазоні 4000 – 6000 доларів США лідирують наступні пропозиції авто: Skoda Octavia, Renault Megane та Opel Astra. Схожа ситуація в діапазоні 6000 – 8000 доларів США: Skoda Octavia, Renault Megane та Volkswagen Passat B6, і в діапазоні 8000 – 10 000 доларів США: Skoda Octavia, Renault Megane та Ford Focus.

За 10 000 – 15 000 доларів США на AUTO.RIA найбільше варіантів таких моделей авто: Volkswagen Passat B7, Skoda Octavia, Ford Fusion.

У діапазоні 15 000 – 20 000 доларів США лідирують такі авто: BMW X5, Volkswagen Passat B8 та Nissan Rogue, за 20 000 – 25 000 доларів США можна придбати: Volkswagen Touareg, Mercedes-Benz Sprinter та BMW X5. А що стосується ціни від 30 000 доларів США і вище, то найбільше пропозицій із наступними

моделями авто: BMW X5, Audi Q7 та Toyota Land Cruiser 200.

Як змінились ціни на ринку авто в Україні: що і за скільки можна зараз придбати 3

Як змінились ціни на ринку авто в Україні: що і за скільки можна зараз придбати 4

Ціни та лідери пропозицій нових авто

Найбільша кількість пропозицій нових авто на AUTO.RIA в діапазоні 15 000 – 25 000 доларів США. Серед популярних варіантів: Chery Tiggo 4, Suzuki Vitara та Renault Duster. Із бюджетом до 15 000 доларів США найбільше пропозицій із такими моделями авто: Chery Tiggo 2, Chery Tiggo 2 Pro та MG 5.

В діапазоні 25 000 – 35 000 доларів США українцям пропонуть авто: Kia Sportage, Mitsubishi Eclipse Cross, Nissan Qashqai. За 35 000 – 50 000 доларів США лідери за пропозиціями: Skoda Kodiaq, Volkswagen Tiguan, Volkswagen ID.4 Crozz. І більш ніж за 50 000 доларів США пропонують такі авто: Lexus RX, BMW X5 та Volkswagen Touareg.

Як змінились ціни на ринку авто в Україні: що і за скільки можна зараз придбати 5
Як змінились ціни на ринку авто в Україні: що і за скільки можна зараз придбати 6
Як змінились ціни на ринку авто в Україні: що і за скільки можна зараз придбати 7

В підсумку зазначимо, що ринок поступово наповнюється пропозиціями як вживаних, так і нових авто, а от попит на них не так яскраво представлений. Наразі досить широкий вибір авто у різних цінових діапазонах: від найдешевших до найдорожчих.

Нагадаємо, AUTO.RIA — маркетплейс для продажу та придбання перевірених авто, продукт української ІТ-компанії RIA.com. Є частиною міжнародної компанії RIA.com Marketplaces OÜ. Наразі маркетплейс має вебсайт та застосунок для пристроїв на базі iOS та Android.

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.