У Києві на станції метро “Університет” замість Пушкіна та Горького тепер інформація, яка рятує життя

У Києві на станції метро “Університет” замість Пушкіна та Горького тепер інформація, яка рятує життя

Бюсти російських науковців та письменників, які напередодні закрили у дерев'яні бокси, почали  використовувати як інформаційні стенди.

Пасажирам метрополітену нагадують, що робити, якщо трапився завал у будинку, що має бути у «тривожній валізці», що потрібно знати про небезпеку вибухонебезпечних предметів та як поводитись під час комендантської години. Інформація, яку підготували у Державній службі України з надзвичайних ситуацій, відома, але не зайва. Передає Інформатор з посиланням на "Вечірній Київ".

Нагадаємо, на станції «Університет» було розташовано 8 бюстів видатних осіб України та Росії, а саме: Івана Франка, Олександра Пушкіна, Тараса Шевченка, Олександра Богомольця, Дмитра Менделєєва, Михайла Ломоносова, Григорія Сковороди та Максима Горького. Російських науковців прибрали з публічного простору.

Станція метро «Університет» була відкрита 6 листопада 1960 року у складі першої черги будівництва. У центральному залі в кожному пілоні розмістили бюсти видатних учених та письменників.

Київська влада упродовж місяця збирала пропозиції громадськості щодо усунення з публічного простору міста об’єктів, які відображають радянські та російські наративи. Кияни надіслали більш як 200 пропозицій. Зокрема, запропонували демонтувати ще 76 пам’яток і 168 пам’ятних знаків та елементів оздоблення.

У Києві на станції метро “Університет” замість Пушкіна та Горького тепер інформація, яка рятує життя 1
У Києві на станції метро “Університет” замість Пушкіна та Горького тепер інформація, яка рятує життя 2
У Києві на станції метро “Університет” замість Пушкіна та Горького тепер інформація, яка рятує життя 3
У Києві на станції метро “Університет” замість Пушкіна та Горького тепер інформація, яка рятує життя 4

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.