День пам’яті жертв Голодомору: у Києві та по всьому світі запалять свічки

День пам’яті жертв Голодомору: у Києві та по всьому світі запалять свічки

26 листопада ми вшановуємо пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років. Як і 90 років тому, сьогодні росія переслідує ту саму мету, що й під час Голодомору – знищення української ідентичності та української нації. Проте ми знаємо — наша пам’ять про минулі злочини має бути живою і чесною, щоб запобігти геноциду в майбутньому.

Сьогодні, як і кожного року, Україна та весь світ о 16:00 запалить свічки пам’яті… Пам’яті про невинних жертв комуністичного тоталітарного режиму, про людей, які 90 років тому загинули тільки тому, що були українцями. Передає Інформатор.

"В умовах повномасштабної війни, з якою вдерлася росія на нашу землю, ми вшановуємо пам‘ять жертв Голодоморів та політичних репресій. 90 років тому росія влаштувала геноцид українського народу, закатувавши голодом близько 10 мільйонів українців. А потім багато років намагалася вирвати ці жахливі й трагічні сторінки з історії. 90 років потому методи та мета тирана й агресора не змінилися. — Він і далі чинить геноцид. Вбиває, прагне занурити нас у темряву та холод, аби зламати дух українців і змусити до торгівлі територіями і свободою. Але ми не забули, що чинила росія тоді. А наші діти та онуки не забудуть, що росія коїть сьогодні. Терорист буде покараний, а Україна нарешті скине це ярмо так званого «братерства». Вічна пам’ять всім закатованим росією українцям! Слава Україні!" - написав в своєму телеграм-каналі мер Києва Віталій Кличко.

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.