Витяг про місце проживання: у застосунку Дія тепер можна отримати довідку у три кліки

Витяг про місце проживання: у застосунку Дія тепер можна отримати довідку у три кліки

У застосунку Дія можна згенерувати витяг про місце проживання в три кліки. Послуга з червня була доступна на порталі, а відтепер і в застосунку.

Витяг про місце проживання необхідний при отриманні кожної четвертої держпослуги. Передає Інформатор.

Наприклад, при одруженні, відкритті рахунку в банку, влаштуванні дитини в садочок чи при оформленні на роботу. Раніше для оформлення документа необхідно було йти до відповідних органів реєстрації та стояти в чергах, щоб отримати паперову довідку.

Проте ми намагаємося зробити так, щоб «довідку про прописку» не потрібно було носити в парі з паспортом. Всю інформацію, яка міститься в документі, державні органи могли перевірити в реєстрах, а переконатися в дійсності витягу можна було, просто відсканувавши QR-код.

З червня отримати витяг можна на порталі Дія всього за 1 хвилину. А відтепер одна з найпопулярніших довідок доступна і в застосунку. Ми провели успішний бета-тест і з оновленням Дії ви можете одразу завантажити витяг на смартфон.

Для цього необхідно:

  • у розділі «Послуги» виберіть «Довідки та витяги»;

  • оберіть послугу «Витяг про місце проживання»;

  • натисніть «Замовити витяг»;

  • ваша заява буде опрацьована протягом декількох хвилин;

  • якщо відомості про вас знайдені в реєстрі, можете завантажити pdf-документ протягом 24 годин.

Так само в застосунку ви можете замовити витяг про місце проживання ваших дітей.

Послуга реалізована Мінцифрою спільно з Міністерством внутрішніх справ України та Державною міграційною службою України за підтримки програми EGAP Фонду Східна Європа, що фінансується урядом Швейцарії.

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.