У Києві знову впали ціни на аренду квартир

У Києві знову впали ціни на аренду квартир

За останній місяць Київ зазнав декількох ракетних атак, а також відбулось враження ворожими безпілотниками критичної інфраструктури. Ці події не могли не вплинути на ринок оренди квартир в Києві. 

Якщо до вересня цього року ми бачили стабільне відновлення цін до рівня перед 24 лютого, то від середини жовтня  ринок переживає коливання. Про це повідомляє Інформатор з посиланням на статистику від Bird.

В першу чергу це впливає на зменшення кількості людей, що шукають квартири для оренди в столиці. Менша впевненість у своїй безпеці, екстрені та стабілізаційні відключення електроенергії – все це призвело до падіння попиту майже на третину. 

У Києві знову впали ціни на аренду квартир 1

Разом з падінням попиту відбувається падіння цін на оренду квартир. Найбільше ціновому коливанню піддаються 2 та 3-кімнатні квартири, середня вартість яких впала на 12%.

Найпопулярніші для оренди, однокімнатні квартири, переживають цей турбулентний період з падінням середньої ціни на 5%.

Серед очевидних факторів, що впливають на попит та ціни житла є відчуття безпеки та міграція людей під впливом атак на місто. Разом з тим відключення електроенергії призводить до нових запитів у пошуку: як високо розташована квартира, який тип плити встановлено на кухні (газ/електро). Bird продовжить слідкувати за змінами на ринку оренди житла в Києві й стабільно надавати актуальні дані для публічного доступу 

У Києві знову впали ціни на аренду квартир 2
У Києві знову впали ціни на аренду квартир 3
У Києві знову впали ціни на аренду квартир 4

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.