У Києві на Алеї сміливості встановили нову табличку, присвячена благодійнику Хосе Андресу

У Києві на Алеї сміливості встановили нову табличку, присвячена благодійнику Хосе Андресу

Президент України Володимир Зеленський презентував засновнику благодійної організації World Central Kitchen Хосе Андресу табличку з його іменем, яку відкрили на Алеї сміливості, що на площі Конституції в Києві.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Офіс Президента.

Під час відкриття таблички Глава держави відзначив велику допомогу, яку Хосе Андрес надав українцям. Віднині ім’я благодійника закарбоване в центрі столиці – разом з іменами тих, хто був поряд з Україною з перших днів повномасштабного вторгнення Росії.

«Дякую за все, що ви робите. Тепер це буде в історії нашої країни, нашої незалежності. Ми ніколи не забудемо цього», – наголосив Володимир Зеленський.

Президент додав, що на іменній табличці вказано дату їхньої першої зустрічі в Україні.

«Дуже дякую за вашу підтримку. Ми відчуваємо, що ви поруч із нами із самого початку цієї трагедії – повномасштабного вторгнення російського агресора. Дуже дякуємо, що ви поруч з українцями», – зазначив Глава держави.

Володимир Зеленський також вручив Хосе Андресу орден «За заслуги» ІІ ступеня.

У Києві на Алеї сміливості встановили нову табличку, присвячена благодійнику Хосе Андресу 1

Засновник благодійної організації World Central Kitchen укотре прибув до України одразу після звільнення Херсона. Представники його організації у перший же день після деокупації міста змогли доправити в Херсон гуманітарний вантаж і роздати жителям 3,5 тис. продуктових наборів. Загалом із моменту звільнення обласного центру роздано вже 19 тис. таких наборів. Також було налагоджено щоденну доставку гарячого харчування громадянам, які проживають у негазифікованих помешканнях і через відсутність електропостачання тимчасово вимушені готувати їжу на вогнищі.

Крім того, представники World Central Kitchen облаштували в різних районах Херсона пункти, де люди можуть набирати воду для споживання та приготування їжі.

У Києві на Алеї сміливості встановили нову табличку, присвячена благодійнику Хосе Андресу 2

На Алеї сміливості в Києві вже відзначені: Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, Президент Польщі Анджей Дуда, Президент Латвії Егілс Левітс, Прем’єр-міністр Великої Британії у 2019-2022 рр. Борис Джонсон, Прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала, Прем’єр-міністр Словенії у 2020-2022 рр. Янез Янша, Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, віце-прем’єр-міністр Польщі у 2020-2022 рр. Ярослав Качинський, американський актор, кінорежисер, сценарист і продюсер Шон Пенн.

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.