Графіки не працюють: у Києві ввели екстрені відключення електроенергії

Графіки не працюють: у Києві ввели екстрені відключення електроенергії

У понеділок, 21 листопада, в столиці застосували екстрені відключення електроенергії. Графіки відключень тимчасово не працюють. 

Про це повідомили в компанії Yasno, передає Інформатор. Відповідну вказівку отримали від національної енергетичної компанії "Укренерго".

"За вказівками НЕК "Укренерго" в Києві застосовані екстрені відключення. Графіки відключень тимчасово не працюють, поки ситуацію не стабілізують", - йдеться у повідомленні.

Графіки не працюють: у Києві ввели екстрені відключення електроенергії 1

У ДТЕК "Київські регіональні електромережі" зауважили, що на цей час графіки стабілізаційних відключень по області теж не діють. Енергетики разом зі спеціалістами НЕК "Укренерго", іншими екстреними службами й органами державної влади роблять усе можливе для якнайшвидшої стабілізації ситуації.

Чим відрізняються аварійні та стабілізаційні відключення світла

Аварійні відключення відбуваються коли виходить з ладу якийсь елемент енергетичної інфраструктури.

Вони можуть бути:

• Екстреними, які пов’язані із воєнними діями. Вони можуть відбутися у випадку, якщо через обстріли буде пошкоджено чи зруйновано об’єкти енергетичної інфраструктури.

• Локальними аварійними, коли енергомережі на конкретній обмеженій території виходять з ладу.

Важливо: аварійні відключення неможливо передбачити та спрогнозувати як довго вони будуть тривати, тому неможливо створити точні графіки, що дадуть змогу готуватись до відключень світла. Ми оперативно інформуємо про їх впровадження та скасування на нашому сайті та в соцмережах.

Стабілізаційні відключення відбуваються для балансування роботи енергосистеми. Їх ініціює НЕК Укренерго. Це відбувається, коли обсяг генерації стає менший, за обсяг споживання, або інфраструктура настільки пошкоджена, що не може передавати споживачам необхідну потужність. Тому поки триває ремонт енергооб’єктів постачання світла клієнтам необхідно тимчасово обмежувати.

При стабілізаційних відключеннях ситуація більш прогнозована, тому є можливість скласти орієнтовний погодинний графік відключень. Коли застосовуються такий тип – графіки розміщені на сайті оператора системи розподілу.

Всі новини на тему електроенергії та у Києві та країні за тегом – Відключення світла.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Варвара Грекова

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.