Відключення світла в Києві: як зберігати продукти і безпечно харчуватися під час відсутності електроенергії

Відключення світла в Києві: як зберігати продукти і безпечно харчуватися під час відсутності електроенергії

У Києві через постійні обстріли міста та країни ситуація з електроенергією лишається досить напруженою. Через це мешканцям міста доводиться прилаштовуватись до нових умов життя.

Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві пропонує мешканцям столиці поради щодо безпечного харчування і зберігання продуктів в умовах тривалих відключень електроенергії, передає Інформатор.

Рекомендації мешканцям міста при відключенні світла:

  1. Зробіть необхідний запас питної води та уточніть інформацію про найближчі до вашого будинку бювети. У разі надзвичайної ситуації бюветні комплекси столиці під’єднають до генераторів для забезпечення киян питною водою. Мапа бюветів: https://cutt.ly/UMIt06S.
  2. Підготуйте запас харчових продуктів, що не потребують особливих умов зберігання (хліб, печиво, бублики, консерви тощо).
  3. Намагайтесь готувати харчові продукти в невеликій кількості, щоб не зберігати їх тривалий час.
  4. При купівлі харчових продуктів у магазинах надавайте перевагу тим, що найменше втрачають якість без холодильника (молоко тривалого зберігання в тетрапаках, сирокопчені ковбаси тощо).
  5. Придбайте термопакети з холодоелементами, тримайте їх під рукою.
  6. За можливості робіть запас гарячих напоїв у термосах.
  7. При відключенні світла для збереження харчових продуктів у холодильнику намагайтесь рідше його відкривати. Також продукти можна зберігати на балконі. Враховуйте, що швидкопсувна продукція, як привило, зберігається при температурі +4°С.

Держпродспоживслужба також нагадує, що в умовах відключення електроенергії треба мати запас необхідних ліків і засобів особистої гігієни; запастися теплими речами; стежити за своєчасним заряджанням засобів зв’язку, павербанків; придбати cвічки та ліхтарики.

Відключення світла в Києві: як зберігати продукти і безпечно харчуватися під час відсутності електроенергії 1

Всі новини на тему електроенергії та у Києві та країні за тегом – Відключення світла.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Варвара Грекова

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.