Як підготуватись до постійних та аварійних відключень світла та утеплитись до складної зими

Як підготуватись до постійних та аварійних відключень світла та утеплитись до складної зими

Ситуація з електроенергією в країні лишається напруженою через постійні обстріли критичної інфраструктури. Через це електропостачальники змушені постійно впроваджувати віялові чи аварійні відключення, які, своєю чергою, вносять корективи в життя жителів України.

Кожен українець вже почав розуміти, які гаджети та побутова техніка наразі вкрай необхідні, а які прилади можна відкласти до “світлих часів”.

Наприклад, мікрохвильовка зараз може забезпечити нас гарячим обідом всього за пару хвилин до чергового відключення. В той час, як звичайній електроплиті необхідно мінімум 20 хвилин, щоб розігріти суп чи вечерю. Тим паче, що наразі  є багатий вибір за різними параметрами та можливостями мікрохвильової печі. Найбільш потужні використовують більш для приготування страв, а от для розігріву бутербродів, можна обмежитись малопотужною пічкою.

Ще один популярний сьогодні лайфхак - це великий термос для зберігання окропу: для заварювання чаю чи кави. Гаряча вода з термоса також підійде для приготування вівсянки чи кус-кусу. Навіть коли в вас є світло, не треба кип'ятити чайник по декілька разів на день, щоб зробити гарячий напій. Можна використовувати воду з термоса. 

Але термоси є не тільки для рідини. В готелях під час шведських столів ми всі набирали собі супи з великих чанів. Це не якась промислова мультиварка з підігрівом. Це звичайний термос, але для їжі. Раніше цей прилад не був в нас популярним, але зараз на часі. Їх є безліч варіантів різних форм та об'ємів. Деякі навіть з декількома контейнерами - для різних страв. Такий девайс буде особливо в пригоді родинам, в яких є діти. 

Важливо, під час вибору термоса звернути увагу на матеріал, з якого зроблена внутрішня колба, яка буде зберігати рідину. Вона має бути металевою, через міцність й хорошу термоізоляцію. Також металеві колби служитимуть довше, адже скляні крихкі й при падінні зазвичай одразу розбиваються. Є ще варіант - колба з пластику, але вона тримає тепло до двох годин.

Гірлянди замість свічок. Ті самі - новорічні. Вони й настрій створять, і затишок додають. А ще - вони дуже мало витрачають енергії, якщо знайти ті, що працюють на батарейках. Ці святкові ліхтарики більш безпечні джерела світла під час відключення живлення ніж традиційні свічки, якими зараз запасаються всі містяни. Бо, за оцінками Національної асоціації пожежної охорони, щорічно від свічок починається близько 8200 домашніх пожеж. 

Ще одна знахідка для сьогодення - електричні простирадла. Хоч в більшості мегаполісів централізоване теплопостачання працює навіть під час відключення світла, але деякі новобудови, щоб зекономити на опаленні, робили собі індивідуальне - у кожній квартирі встановлені газові котли. Вони більш економні, але єдиний мінус, після відключення електрики енергозалежний газовий котел повноцінно працювати не зможе.

Тому, щоб не чекати ввімкнення світла, а після цього не вмикати безліч обігрівачів, в домашньому побуті просто мастхєв зараз - електропростирадло. Його зроблено з матерії та обладнано нагрівальним механізмом. Таке простирадло створене тільки для локального нагріву ліжка. 

Сучасні електропростирадла, які є у продажу, працюють на низькій напрузі 12/24 вольт і не містять жодної небезпеки здоров'ю людини.Тож не треба перейматися, що воно може вдарити струмом. А ще через невелику потужність, простирадла можуть працювати від павербенку.

Втеплюємось та адаптуємось до зими, ще є час!

Рекламний матеріал

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.