У Києві створять «мілітарі хаб» для ветеранів війни: як буде працювати

У Києві створять «мілітарі хаб» для ветеранів війни: як буде працювати

Депутати Київради підтримали рішення про реорганізацію Київського міського будинку ветеранів і Київського міського центру допомоги учасникам АТО шляхом їх об’єднання та створення на базі установ центру комплексної підтримки учасників бойових дій «Київ мілітарі хаб».

Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда, передає Інформатор.

Будинок ветеранів буде приєднано до Київського міського центру допомоги учасникам антитерористичної операції, і об’єднана установа стане єдиним центром роботи з ветеранами та членами їхніх родин.

Він працюватиме за принципом «єдиного вікна» та надаватиме комплекс послуг необхідних для захисників та захисниць.

Зокрема, надаватиме психологічну та юридичну підтримку, надаватиме консультативні послуги стосовно медичного забезпечення ветеранів та інших пільг та гарантій передбачених законами, організовуватиме заходи для реабілітації та реінтеграції учасників бойових дій, сприятиме працевлаштуванню та навчанню нових професій воїнів, які повернуться з війни.

Реорганізація закладів дозволить досягти низки позитивних результатів, як то: створення єдиного потужного закладу соціального обслуговування ветеранів та членів їхніх сімей у Києві. Нова установа формуватиме основні напрями ветеранських політик, відштовхуючись від реальних та нагальних проблем учасників бойових дій. Крім того, хаб стане платформою для комунікації ветеранської спільноти з органами місцевої влади.

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.