У Києві з’явиться мурал, що об'єднає найкращі благодійні фонди та громадські ініціативи України

У Києві з’явиться мурал, що об'єднає найкращі благодійні фонди та громадські ініціативи України

Молодіжна ініціатива #ВліпиЗаСебе, яку реалізує організація GoGlobal Ukraine, у співпраці з комунікаційною агенцією ETER, готує новий артпроєкт, присвячений справжнім героям тилу – українським волонтерам. Незабаром він з‘явиться на одній з вулиць столиці.

Вже зараз команда проєкту закликає кожного долучитися до голосування та вибрати ті фонди, організації й ініціативи, які є вашими фаворитами, передає Інформатор.

#ВліпиЗаСебе склали список фондів та громадський й волонтерських ініціатив із чудовою репутацією та величезною кількістю добрих справ за плечима. Але остаточний вибір, звісно, за вами. Саме тому в опитуванні є вільна графа, де можна вписати будь-який проєкт, якому ви довіряєте та який підтримуєте.

https://forms.gle/sCKQXnmA9WoWA8NZ6 

Авторами муралу стане творчий дует Шум&Ку. Свого часу Шум починав з вуличного арту – малював графіті. А Настя Ку – з графічного дизайну та ілюстрації. Наразі вони разом створюють як приватні інтер’єрні рішення, так і масштабні мурали на фасадах будівель, причому не лише в Україні, а й за кордоном.

«Ми були щасливі долучилися до артпроєкту #ВліпиЗаСебе. Це надважлива історія про людей, які знаходяться «за лаштунками» війни, але їхню роль у боротьбі за майбутню перемогу важко переоцінити. Волонтери – справжні герої, тож їхні імена мають бути увіковічені. Зі свого боку зробимо все, аби реалізувати цей задум якнайкраще», – коментують Шум&Ку.

За концепцією малюнок являтиме собою мапу України, на яку нанесені фонди, благодійні ініціативи та громадські організації, що від початку повномасштабного вторгнення докладають максимум зусиль для допомоги військовим, біженцям, дітям, жінкам, та тваринам – словом, всім, хто того потребує.

Кожен може долучитися до опитування просто зараз і зробити свій внесок у цей артпроєкт. 

Тетяна Коврига, виконавча директорка GoGlobal:  «#Вліпизасебе вже три роки,  ми стартували із задачею зробити волевиявлення модним. А після 24 лютого переосмислили концепт і сфокусувались на підтримці молоді, яка прагне наближати Перемогу. Нам усім болить за країну, тож #ВліпиЗаСебе дає інструменти як перетворювати біль на ціль - допомагати. За цей час нам вдалося охопили близько 1 млн людей. Мурал – ще один із способів надихнути, долучитися і відчути, що разом ми можемо все».

Варто зазначити, що мурал – це лише частина масштабної інформаційної кампанії #ВліпиЗаСебе. Вже зараз триває робота над мотиваційним відео за участю героїв нашого часу, режисером якого виступив відомий українець Любомир Левицький, окрім того, 7 листопада стартувала освітня програма для підлітків «Країна взаємно красивих людей», що триватиме до кінця листопада й завершиться презентацією маніфеста учасників. 

#ВліпиЗаСебе втілюється в межах програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та впроваджується Pact в Україні.

Слідкувати за новинами #ВліпиЗаСебе: instagram.com/vlipy.za.sebe

GoGlobal: instagram.com/goglobalua

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.