Відключення світла у Києві по 12 годин на добу: пояснення від ДТЕК

Відключення світла у Києві по 12 годин на добу: пояснення від ДТЕК

Енергетики працюють день і ніч, щоб ліквідувати наслідки російських терористичних атак. Хоч ситуація і складна, але від 1 листопада став можливий перехід з екстрених аварійних відключень на стабілізаційні у Києві.

Про це повідомили в сервісі YASNO, передає Інформатор.

Що це означає?

Відключення електроенергії можуть збігатися з графіком імовірних стабілізаційних відключень.

ДТЕК Київські електромережі вже оновив інформацію на основі очікуваних обмежень від Укренерго. Знайти графік можна на сайті: http://cutt.ly/yasn0.

Чи правда відключення будуть до 12 годин на день?

У графіках зазначені лише можливі часові коридори в межах яких може відбуватися відключення. Потреби відключати світло на 12 годин на добу наразі не існує. Нічні відключення, наприклад, майже не застосовуються, бо в них не немає потреби.

Як працює графік?

Графік розрахований на максимальне скорочення споживання у 250 МВт . Потребу в цьому визначає Укренерго або оператор системи розподілу. Якщо є вказівка скоротити споживання більше ніж на 250 МВт, то відключення стають аварійними. А, отже, відбуватимуться не за графіком.

Про зміну типу відключення споживачів інформують через чатбот YASNO online: https://t.me/Yasnoonlinebot

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.