У Києві ввели екстрені відключення світла: попередні графіки наразі не актуальні

У Києві ввели екстрені відключення світла: попередні графіки наразі не актуальні

У понеділок, 31 жовтня, енергетики роблять все необхідне, щоб відновити електропостачання після пошкодження рф енергооб’єкту, що живить близько 350 тисяч квартир киян.

У столиці відбуваються екстрені відключення світла. Графіки аварійних відключень, які складені раніше, наразі не актуальні. Передає Інформатор.

Дії фахівців ДТЕК «Київські електромережі» скоординовані з місцевою владою та рятувальними службами. Оператор системи розподілу робить все необхідне для забезпечення світлом мешканців області.

У місті розроблено план реагування на різні сценарії пошкодження ворогом ключових об’єктів електропостачання. Він дозволить злагоджено діяти в разі критичних ситуації всім працівникам енергосектору та в максимально короткі терміни відновити постачання світла більшості постраждалих населених пунктів.

ЗАУВАЖИМО, ГРАФІКИ СТАБІЛІЗАЦІЙНИХ ВІДКЛЮЧЕНЬ ДЛЯ НИХ НЕ АКТУАЛЬНІ

Хочемо, шоб ви краще розумілися на відключеннях. Тому розповідаємо детальніше про кожен з їх типів👇

Аварійні відключення можуть бути:

➡ екстреними. Вони відбуваються, якщо через обстріли пошкоджено чи зруйновано об’єкти енергетичної інфраструктури та можуть тривати достатньо довго;

➡ локальними. Тобто, коли енергомережі на конкретній обмеженій території виходять з ладу. Тривалість таких відключень зазвичай не перевищує 5 годин.

На жаль, аварійні відключення неможливо передбачити.

▶️Тому графіків по них не існує.

Щоб дізнатися більше про відновлення світла у таких випадках, радимо звертатися до оператора системи розподілу. Наприклад, для клієнтів ДТЕК Київські електромережі працює чатбот: https://cutt.ly/NNlrQI4

Нагадаємо, у Києві частково знеструмлені ділянки залізничної інфраструктури, тому частина поїздів прибуває с затримкою. Список тут.

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.