Київ чекають екстрені аварійні відключення електроенергії через ракетні удари

Київ чекають екстрені аварійні відключення електроенергії через ракетні удари

У понеділок, 31 жовтня, росія знову завдала ракетних ударів по критичній інфраструктурі країни. У Києві та області є влучання. ДТЕК попереджає, що сьогодні містян знову чекають екстрені аварійні відключення електроенергії.

Енергетики працюють над стабілізацією енергосистеми, яка цього ранку зазнала чергового удару російських терористів. Передає Інформатор з посиланням на повідомлення YASNO.

"Тому хочемо попередити про екстрені аварійні відключення електроенергії сьогодні.

#збережітьсвітло: вимкніть або обмежте використання енергоємних приладів. Так ви допоможете енергетикам швидше розв’язати проблеми зі світлом. Більше інформації повідомимо згодом", - написали на сторінці сервісу.

Київ чекають екстрені аварійні відключення електроенергії через ракетні удари 1

Зауважимо, графіки стабілізаційних відключень для них не актуальні

Хочемо, шоб ви краще розумілися на відключеннях. Тому розповідаємо детальніше про кожен з їх типів👇

Аварійні відключення можуть бути:

➡ екстреними. Вони відбуваються, якщо через обстріли пошкоджено чи зруйновано об’єкти енергетичної інфраструктури та можуть тривати достатньо довго;

➡ локальними. Тобто, коли енергомережі на конкретній обмеженій території виходять з ладу. Тривалість таких відключень зазвичай не перевищує 5 годин.

На жаль, аварійні відключення неможливо передбачити.

▶️Тому графіків по них не існує.

Щоб дізнатися більше про відновлення світла у таких випадках, радимо звертатися до оператора системи розподілу. Наприклад, для клієнтів ДТЕК Київські електромережі працює чатбот: https://cutt.ly/NNlrQI4

Нагадаємо, у Києві частково знеструмлені ділянки залізничної інфраструктури, тому частина поїздів прибуває с затримкою. Список тут.

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.