У Києві частина світлофорів на складних перехрестях підключена до резервного живлення

У Києві частина світлофорів на складних перехрестях підключена до резервного живлення

У зв’язку зі стабілізаційними відключеннями електроенергії роботу окремих світлофорних об’єктів на складних перехрестях та транспортних розв’язках в одному рівні забезпечено резервним живленням. Це подовжує працездатність світлофорів від 2 до 4 годин.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, передає Інформатор.

«На сьогодні 223 світлофорних об’єкти забезпечено резервним живленням. Більша частина модернізована, тобто збільшено час роботи резервного живлення. Зокрема на перехрестях: вул. Теліги–Дорогожицька, Теліги-Ольжича, Гостомельське шосе – вул. Міська, просп. Палладіна-вул. Булаховського, вул. Стеценка – Щербаківського, Харківська площа. І робота у цьому напрямі триває», – зазначив Микола Поворозник.

Окрім того, Центр організації дорожнього руху посилює співпрацю з Управлінням патрульної поліції у м. Києві для регулювання руху на перехресті.

Микола Поворозник нагадав, що у разі вимкнення світлофорного об’єкту, відповідно до вимог Правил дорожнього руху України, водії для проїзду нерегульованого перехрестя мають користуватися відповідними дорожніми знаками.

Він окремо звернувся до пішоходів столиці з проханням враховувати обставини відключення вуличного освітлення та подбати про свою безпеку. Зокрема, необхідно одягати світловідбивні елементи (флікери), аби бути помітними для водіїв у темний час доби. Флікери можна обирати у будь-якому вигляді: браслети, наклейки, стрічки, жилети, елементи одягу або навіть рефлективний одяг. Також не варто забувати про безпеку дитини: прикріпіть флікер на рюкзак, шапку, взуття тощо.

«Просимо  бути особливо уважними на нерегульованих пішохідних переходах та дотримуватись Правил дорожнього руху. Об’єднавшись, ми витримаємо всі випробовування і переможемо!» – закликав Микола Поворозник.

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.