Куди піти у Києві на вихідних: чим зайнятися на ВДНГ восени

Куди піти у Києві на вихідних: чим зайнятися на ВДНГ восени

Столичний Експоцентр продовжує бути місцем, що об’єднує найрізноманітніші локації для дозвілля на будь-який смак. 

Інформатор розповідає, що і як працює на ВДНГ восени.

Прогулятися

Почнемо з того, що восени ВДНГ виглядає просто казково. Тут можна зустріти всі найяскравіші барви цієї пори завдяки величезній кількості рослин на території. Тож поки останній яскраві листочки ще тримаються на деревах, приходьте сюди гуляти.

Радимо спробувати такий маршрут.

  1. Біля центрального входу повертаєте праворуч й прямуєте в бік Оранжереї. Там робите кілька класних фото біля багряного дикого винограду, що заплітає будівлю й прямуєте далі.
  2. Як побачите білу дерев’яну огорожу та блакитний будиночок – знайте, це – Kitchen & Garden й тут можна випити ароматного трав’яного чаю, кави, перекусити, придбати симпатичні рослини та дрібнички для дому й помилуватися місцевим котиком, на ім'я Чебрець.
  3. Прямуючи садами далі, можна взяти трохи ліворуч та вийти на Липову Алею й попрямувати назад до центрального входу й біля нього завернути праворуч й зазирнути до Квіткової мафії на ароматний напій. Зараз там панує дуже романтична атмосфера, адже розмістилася вона просто посеред розлогих пожовклих дерев.

Куди піти у Києві на вихідних: чим зайнятися на ВДНГ восени 1

Оранжерея до 4.11 працює на вхід лише у вихідні дні: щосуботи з 11:00 до 20:00 та щонеділі з 12:00 до 20:00. Після проведення утеплювальних робіт локація повернеться до звичного графіку роботи. Вартість входу: 80 грн (лише безготівковий розрахунок).

Куди піти у Києві на вихідних: чим зайнятися на ВДНГ восени 2

Kitchen & Garden чекає на гостей з вівторка по неділю з 11:00 до 21:00. Вхід на територію вільний.

Квіткова мафія працює на ВДНГ з 12:00 до 22:00. Вхід на територію вільний. 

Отримати позитивні емоції та дізнатися щось нове

У павільйоні №4 розмістився експозиційний простір «Нескорена нація», який об’єднав три виставки на тему історії: тут можна побачити трипільську кераміку, макети найвизначніших релігійних споруд світу та унікальні мінерали. Працює за наступним графіком: понеділок-четвер: 12:00 – 18:00; п’ятниця-неділя: 11:00 – 19:00. Вартість: від 100 грн. Також, організатори виставки розмістили біля входу сторічні моделі легендарних автомобільних марок, серед яких – Ford Cobra, Lotus, Mercedes. Усі вони на ходу й перебувають у відмінному стані. Це авто з колекції харківського Автомобільного клубу Фельдман Екопарк. Їх було врятовано з території Екопарку, який протягом пів року перебував під постійними обстрілами. Вхід на виставку ретрокарів вільний, триватиме вона до кінця листопада.

Куди піти у Києві на вихідних: чим зайнятися на ВДНГ восени 3
Куди піти у Києві на вихідних: чим зайнятися на ВДНГ восени 4

Одна з незвичайних постійних локацій ВДНГ – тропічна ферма «Планета метеликів». Тут живуть сотні яскравих створінь, серед яких можна зробити дуже ефектні фото. А якщо пощастить – метелики сядуть вам просто на руку. Працює щодня з 10:00 до 19:00, квитки від 140 грн. 

Погладити та погодувати пухнастиків можна в Animal Park. Тут живуть кізки, альпаки, лами, кролики та інші милі тваринки. Контактний зоопарк працює на постійній основі з 10:00 до 19:00 у будні дні та з 10:00 до 20:00 у вихідні. Дорослий квиток: 200 грн, дитячий – 150 грн.

Активно провести час

Найбільший Урбан-парк країни – ідеальне місце, щоб: покататися на роликах, велосипеді, скейті чи самокаті. А ще, тут можна пограти в настільний теніс та стрітбол. Просто у парку працює прокат роликів, м’ячів, ракеток, захисту. Вартість прокату: від 50 грн. Вхід до урбан-парку вільний.

Куди піти у Києві на вихідних: чим зайнятися на ВДНГ восени 5

Орендувати велотранспорт та самокати можна у двох пунктах біля центрального входу на ВДНГ. 

  1. Velolife працює щодня з 10 до 19:00 (залежно від погоди). Телефон до довідок: 0933010000.
  2. Veliki.Ua відкриті щодня з 10:00 до 18:00. 

Більш екстремальні катання можна влаштувати в Extreme rent. Тут до ваших послуг дорослі та дитячі квадроцикли, джипи Уілліс, кросові мотоцикли. Режим роботи: субота-неділя 11:00-18:00. Вартість оренди: від 200 грн. 

Якщо ж вам більше імпонують радіокеровані машини – приходьте до Eco Track. Відвідувати трек можна з власними автомоделями, або автомодель надається в прокат з попереднім навчанням пілотуванню. Режим роботи: вівторок-неділя, 12:00-20:00. Вартість: від 100 грн за 10 хв.

Також не забувайте про мотузковий парк SkyPark. Тут є цікаві траси як для дітей від 3-х років, так і для дорослих. Працює щодня з 10:00 до 20:00 (каса працює до 19:30). Вартість: від 60 грн. І про пейнтбольний клуб GANZ. Він працює з 10:00 до 20:00 (за попереднім записом). Ціни: від 350 гривень за людину за лазертаг та від 500 гривень за людину за пейнтбол.

Куди піти у Києві на вихідних: чим зайнятися на ВДНГ восени 6

Розважити малечу

Одразу на центральній площі побачите обов'язковий пункт прогулянки – венеціанську карусель з різнокольоровими кониками. Покататися на ній можна щодня з 10:00 до 21:00 за 80 грн.

Біля центрального павільйону розмістився парк величезних комах Жу-Жу парк. Він працюватиме до 31 жовтня з 10:00 до 19:00 у будні та з 10:00 до 20:00 у вихідні. Квитки коштують від 100 грн.

Дуже класне місце Лемурашник – дитячий смартмайданчик, на якому представлена ​​мережа з'єднаних між собою будиночків на деревах. Тут діти можуть гратися, спілкуватися, вчитися. Працює щодня до 6 листопада з 10:00 до 20:00, вартість: від 100 грн.

Поруч знаходиться парк гойдалок Kacheli. Назва каже сама за себе: тут вони на будь-який смак та вік. Працює до 31 жовтня з 10:00 до 20:00, вартість: від 60 грн.

Побешкетувати ще більше малеча може у зонах розваг KidCity та KidCity Крейзі (з 10:00 до 20:00, від 50 грн), де є все, щоб стрибати досхочу та купа атракціонів. Якщо ж діти полюбляють квести – вони точно оцінять квест-атракціони між 4 та 6 павільйонами (з 10:00 до 21:00, від 100 грн).

Перекусити 

Посмакувати стравами на грилі можна на фудкорті на Липовій Алеї. Поціновувачів вина завжди чекають у винному клубі Biologist, а за найсмачнішою кавою та свіжим круасаном приходьте у Coffee Lover. HayLoft2.0 чекає на бургери та бізнес-ланчі, а Білий Налив пригощає хот-догами й ароматним яблучним сидром. 

Куди піти у Києві на вихідних: чим зайнятися на ВДНГ восени 7

При оголошенні тривоги відвідувачів просять пройти до укриття у павільйоні №1. Також графік локацій може регулюватися в залежності від погодних умов та відключень електроенергії. 

Всі новини про музеї, виставки та події в рубриці — Куди піти в Києві.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Варвара Грекова

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.