Проспект Перемоги, Деміївка, та Бесарадка: де ще у Києві найбружніше повітря

Проспект Перемоги, Деміївка, та Бесарадка: де ще у Києві найбружніше повітря

З 17 по 22 жовтня 2022 року у повітрі Києва відмічено перевищення середньодобових гранично допустимих концентрацій отруюючих повітря речовин.

Повідомляє Інформатор за даними спостережень на стаціонарних постах Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

Засіксували перевищення концентрацій саме:

- завислими речовинами – у 1,0 рази на проспекті Перемоги (район метро Святошин), вулиці Каунаській;

- діоксидом сірки - 1,1 рази 22 жовтня на проспекті Перемоги

- оксидом вуглецю – у 1,9 рази 22 жовтня на проспекті Перемоги;

- діоксидом азоту – у 10,4 рази 22 жовтня на вулиці Інженера Бородіна; у 5,1-6,7 рази 18-19 жовтня на площах Перемоги та Деміївській; у 5,9 рази 22 жовтня на вулиці Каунаській; у 3,4-4,4 рази на Бессарабській площі,  проспектах Оболонському та Перемоги, вулицях Довженка та Семена Скляренка; у 2,1-2,7 рази на бульварі Лесі Українки,у районі Гідропарку, вулицях Академіка Стражеска (перетин з бульваром Вацлава Гавела) та Гетьмана Павла Полуботка, за винятком проспекту Науки, 37 (в районі метеомайданчику обсерваторії), де перевищень не спостерігалось;

- формальдегідом – у 1,2-2,7 рази на площах Деміївській, Бессарабській та Перемоги, проспектах Перемоги, Науки та Оболонському, бульварі Лесі Українки, у районі Гідропарку, вулицях Академіка Стражеска, Довженка, Каунаській, Гетьмана Павла Полуботка та Скляренка.

Всього на 16-ти стаціонарних постах обсерваторії з 17 по 22 жовтня 2022 року було відібрано та проаналізовано 1685 проб атмосферного повітря.

Загалом, порівняно з попереднім тижнем, вміст домішок майже не змінився.

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.