У Києві чоловік незаконно вирубав дуби майже на чверть мільйона гривень

У Києві чоловік незаконно вирубав дуби майже на чверть мільйона гривень

Зловмисника затримали на території Святошинського лісопаркового господарства під час транспортування незаконно порубаної деревини. За такі злочинні дії фігурант може провести до п’яти років за ґратами.

До поліції надійшла заява від представників національного природного парку «Голосіївський», що невідомий незаконно вирубає дерева породи «дуб звичайний». Передає Інформатор з посиланням на поліцію Києва.

На місці слідчі виявили пні спиляних дерев та громадянина, ймовірно, причетного да даного злочину.

Правоохоронці встановили, що чоловік за допомогою бензопили зрізав стовбур дерева, після поділив його на частини, та склав у салон автомобіля аби вивезти додому. З місця події слідчі вилучили знаряддя вчинення злочину та самі частини дерева, а 50-річного одесита затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За місцем мешкання чоловіка поліцейські провели невідкладний обшук, під час якого на подвір’ї приватного будинку виявили ще значну кількість колод дерев дуба. За попередніми підрахунками у результаті злочинної діяльності інтересам держави завдано збитків на суму близько 250 тисяч гривень.

Слідчим Святошинського управління поліції за погодженням із Святошинською окружною прокуратурою повідомлено фігуранту про підозру у скоєнні злочину, передбаченому ч. 3 ст. 246 Кримінального кодексу України - незаконна порубка або незаконне перевезення лісу, що заподіяли істотну шкоду на території природно-заповідного фонду. Санкція статті передбачає штраф від тисячі п’ятисот до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від трьох до п’яти років, або позбавлення волі на той самий строк.

У Києві чоловік незаконно вирубав дуби майже на чверть мільйона гривень 1
У Києві чоловік незаконно вирубав дуби майже на чверть мільйона гривень 2
У Києві чоловік незаконно вирубав дуби майже на чверть мільйона гривень 3

Всі новини про ДТП та інші порушення законів читайте в розділі— ТРЕШ.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Платон Бережний

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.