Кличко перевірив укриття, на які найбільше жалілися мешканці Києва

Кличко перевірив укриття, на які найбільше жалілися мешканці Києва

Мер Києва Віталій Кличко перевірив сховища, на які найбільше нарікають кияни. Одне з них- у центральному районі міста - Печерському.

Винні за неналежну підготовку укриттів нестимуть відповідальність. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив після перевірки, зокрема, бомбосховища в одному зі столичних будинків у Печерському районі міста, передає Інформатор з посиланням на КМДА.

«Ось, наприклад, одне із бомбосховищ у Печерському районі. Коментарі тут зайві. Воно не придатне до використання, не відремонтоване та не облаштоване. Вентиляції немає. Запах грибка. Немає ні стільців, ні лавок. А стояти люди не будуть, бо іноді повітряна тривога триває кілька годин. На жаль, деякі голови районів та посадовці на місцях не якісно виконують доручення і свої обов’язки. Надходять скарги від киян, що багато укриттів не облаштовані. Або що гірше – зачинені. Люди під час повітряної тривоги не можуть туди потрапити. Тому будемо ухвалювати суворі рішення, щоб ті, в чиїй компетенції на місцях підготовка й утримання укриттів, несли відповідальність. Якщо вони не спроможні ефективно працювати – будемо шукати тих, хто зможе виконувати свої обов’язки належно», – наголосив мер Києва.

Кличко перевірив укриття, на які найбільше жалілися мешканці Києва 1

Він підкреслив, що кілька місяців тому місто виділило близько 100 млн грн для того, щоб укриття привели в належний стан. Тому кожен район столиці отримав кошти і зобов’язання голів районів ефективно їх використати і створити в укриттях умови для перебування людей.

Кличко перевірив укриття, на які найбільше жалілися мешканці Києва 2

«Такі перевірки тривають по всьому місту. Спочатку посадовці районів скаржилися, що немає грошей. Гроші виділили. Але не всі поспішають втілити те, на що отримали кошти. Це – неприйнятна ситуація! Адже безпека сьогодні є ключовим питанням для кожного киянина», – наголосив Віталій Кличко.

Кличко перевірив укриття, на які найбільше жалілися мешканці Києва 3

На сьогодні в Києві використовують понад 4 тисячі укриттів для населення. Серед яких також споруди подвійного призначення, підземні автопаркінги, підземні переходи, приміщення метрополітену, цокольні та підвальні приміщення, а також укриття на підприємствах.

Кличко перевірив укриття, на які найбільше жалілися мешканці Києва 4

Мер столиці підкреслив, що всі укриття, сховища чи приміщення подвійного використання повинні бути доступні для людей під час повітряної тривоги. Приміщення подвійного використання, навіть ті, що знаходяться в оренді чи власності і де розміщені магазини чи кафе, мають бути відчинені як укриття під час небезпеки. Всі бомбосховища повинні бути елементарно облаштовані для перебування в них людей, в тому числі маленьких дітей.

Кличко перевірив укриття, на які найбільше жалілися мешканці Києва 5
Кличко перевірив укриття, на які найбільше жалілися мешканці Києва 6
Кличко перевірив укриття, на які найбільше жалілися мешканці Києва 7
Кличко перевірив укриття, на які найбільше жалілися мешканці Києва 8
Кличко перевірив укриття, на які найбільше жалілися мешканці Києва 9
Кличко перевірив укриття, на які найбільше жалілися мешканці Києва 10
Кличко перевірив укриття, на які найбільше жалілися мешканці Києва 11

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.