Як у Києві оперативно дізнатися про можливі відключення електроенергії

Як у Києві оперативно дізнатися про можливі відключення електроенергії

Щоб отримувати інформацію щодо можливих відключень електроенергії у Києві, YASNO створив чат-бот в Telegram. Зробивши налаштування, кияни будуть отримувати оперативні сповіщення в разі виникнення ризиків відключень та відповідних команд Укренерго. Знайти чат-бот можна через пошук у Telegram, ввівши YASNO-online, або за посиланням.

На днях усі ми відчули, як змінюється життя, коли зникає світло. Кожна нова атака на об’єкти енергетичної інфраструктури також може призвести до перебоїв в електропостачанні. Передає Інформатор.

Наразі існує два типи відключень:

  1. Це екстремальні аварійні відключення, їх застосовують у разі атак на об’єкти енергетичної інфраструктури. Тут не існує чітких графіків чи черг відключення. Ми будемо намагатися додавати орієнтовний перелік вулиць до кожного сповіщення про такий тип енергетичної тривоги.
  2. Стабілізуючі відключення – у разі якщо є потреба збалансувати енергосистему, Укренерго надає вказівку операторам системи розподілу для обмеження електропостачання. У такому випадку, щоб зрозуміти, коли за вашою адресою не буде електроенергії, скористайтесь графіками відключення, які опубліковані на сайті ДТЕК Київські електромережі.

Налаштувавши сповіщення в чат-боті YASNO-online в Telegram, клієнти будуть отримувати повідомлення про виникнення енергетичної тривоги, що буде означати появу ризику тимчасового відключення та відповідно про усунення проблем в мережі.

Як налаштувати отримання сповіщень?

  • В головному меню відкрийте пункт – Можливі відключення
  • Оберіть – Підписатися на сповіщення

При отриманні повідомлення про можливе відключення, варто максимально обмежити споживання електроенергії. Вимкнути енергоємні прилади: бойлер, пральну машину, обігрівачі, кондиціонери, посудомийну машину, електроплиту. Такі міри можуть допомогти уникнути потреби здійснювати відключення електроенергії. Отримавши оперативне повідомлення про енергетичну тривогу також буде можна перевірити черговість відключення саме своєї адреси.

Через YASNO-online в Telegram клієнти також зможуть передавати показання, сплачувати за спожиту електроенергію та дізнаватись адресу найближчого енергоофісу.

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.