Київ відправляє в Дніпро 30 автобусів

Київ відправляє в Дніпро 30 автобусів

Київ відправляє Дніпру в якості допомоги обіцяні мером Кличко 30 автобусів, які курсуватимуть на маршрутах громадського транспорту. 10 з них поїдуть до дніпрян завантажені гуманітарною допомогою.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на КМДА.

Нагадаємо, в ніч на 30 вересня внаслідок обстрілів у Дніпрі загинули мирні люди. Були пошкоджені

приватні будинки та кілька багатоповерхівок. А також знищені або пошкоджені понад 100 одиниць громадського транспорту – міських автобусів.

"Ми повинні сьогодні допомагати один одному, повинні разом вистояти і перемогти російських варварів. У цей складний час ми повинні особливо підтримувати ті міста, що знаходяться майже на лінії фронту. Тому Київ відправляє дніпрянам 30 пасажирських автобусів МАЗ",- про це заявив мер Києва Віталий Кличко.

Передача автобусів Дніпру не ускладнить для киян пересування містом громадським транспортом.

До того ж, наступного тижня Київ очікує додаткову допомогу від західних партнерів – у столицю прибудуть ще 10 автобусів.

Автобуси, які столиця передала Дніпру, – це МАЗи двох моделей, з низьким рівнем підлоги та пасажиромісткістю 100 та 150 осіб. Вони обладнані пандусами для комфорту пасажирів на інвалідних візках. Кабіни водіїв – із системами кондиціювання повітря. Двигун і автоматична коробка передач – виробництва відомих фірм Mercedes-Benz та Voith, що забезпечують надійну роботу. Досвід експлуатації цих автобусів у столиці свідчить про їх зручність для пасажирів та надійність.

«Аби автобуси не їхали пустими, 10 автобусів ми завантажуємо гуманітарною допомогою для дніпрян – продуктами харчування, медичними товарами, підгузками для дітей, одягом, санітарно-гігієнічними засобами», – сказав Віталій Кличко.

Київ відправляє в Дніпро 30 автобусів 1
Київ відправляє в Дніпро 30 автобусів 2
Київ відправляє в Дніпро 30 автобусів 3
Київ відправляє в Дніпро 30 автобусів 4

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.