Чому у Києві за останній місяць зупиняли ескалатори 278 разів

Чому у Києві за останній місяць зупиняли ескалатори 278 разів

У вересні цього року ескалатори столичної підземки зупиняли 278 разів із різних причин. У 19 випадках пасажири скористалися ручкою «Стоп» без необхідності.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на КП «Київський метрополітен».

Ще 166 разів ескалатори зупиняли працівники підприємства, щоб запобігти травмуванню пасажирів. Крім того, 93 рази ескалатори зупинялись через потрапляння сторонніх предметів: зокрема дитячих кросівок, жіночих підборів, ременя, шнурка, шарфа та монет.

У зв’язку із настанням холодів «Київський метрополітен» просить пасажирів притримувати поли довго одягу, оскільки вони є найчастішою причиною зупинки в осінньо-зимовий період.

Підприємство також закликає пасажирів дотримуватися правил користування ескалатором, а саме:

  • триматися за поручень;
  • не заступати за обмежувальну лінію;
  • не сидіти на східцях;
  • не бігати;
  • тримати дітей за руку;
  • підтримувати поли довгого одягу.

Ескалатори метрополітену – це дороговартісні механізми, які для справної роботи потребують дбайливого ставлення та ретельних, періодичних капітальних ремонтів.

Нагадаємо, що наразі на станціях «Дружби народів» та «Лісова» тривають капітальні ремонти, які проходять раз у 100-150 тис. км або кожні 10-11 років.

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.