У Києві рятувальників готують до надзвичайних ситуацій, пов'язаних з ядерною загрозою

У Києві рятувальників готують до надзвичайних ситуацій, пов'язаних з ядерною загрозою

У Києві проходять навчання хіміків-дозиметристів чергових караулів пожежно-рятувальних підрозділів з метою вдосконалення їхньої фахової підготовки та підвищення готовності щодо реагування на надзвичайні ситуації, пов'язані із радіаційним, хімічним забрудненням, а також набуттям практичних навичок щодо користування приладами радіаційно-хімічної розвідки.

Про це повідомили у Головному управлінні ДСНС Києва, передає Інформатор.

Під час теоретичної частини, рятувальники більш детально ознайомилися з поняттями, ознаками та характеристиками осередків радіоактивного ураження та з приладами радіаційної, хімічної розвідки та дозиметричного контролю, які є в наявності хіміко-радіологічної лабораторії аварійно-рятувального загону спеціального призначення, їх класифікацію, призначення та порядок використання.

Рятувальникам також продемонстрували захисний одяг, спорядження та засоби індивідуального захисту органів дихання, за допомогою якого проводиться розвідка та обстеження зони радіоактивного ураження.

"Для рятувальників такі навчання є вкрай важливими та необхідними, для успішної ліквідації можливих аварій, пов'язаних із викидами небезпечних хімічних речовин. На останок, кожному рятувальнику було вручено посвідчення про проходження функціонального навчання (підвищення кваліфікації цільового призначення) у сфері цивільного захисту", - повідомили у ДСНС.

У Києві рятувальників готують до надзвичайних ситуацій, пов'язаних з ядерною загрозою 1
У Києві рятувальників готують до надзвичайних ситуацій, пов'язаних з ядерною загрозою 2

Всі новини про ДТП та інші порушення законів читайте в розділі— ТРЕШ.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Платон Бережний

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.