У Києві на станції метро «Дружби народів» до 30 травня по черзі зачинять на ремонт ескалатори

У Києві на станції метро «Дружби народів» до 30 травня по черзі зачинять на ремонт ескалатори

У середу, 28 вересня, на станції метро «Дружби народів» розпочнеться почерговий ремонт ескалаторів. Роботи триватимуть до 30 травня 2023 року.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на  КП «Київський метрополітен».

Як зазначає комунальне підприємство, планові капітальні ремонти ескалаторів проводять орієнтовно раз у 10-11 років після пробігу в 150 тисяч кілометрів. У рамках цих робіт обладнання повністю розбирається, проводиться заміна зношених запчастин та інші необхідні роботи.

Нагадаємо, що у поточному році капітально відремонтовано обладнання на станціях метро «Лук’янівська», «Контрактова площа», «Олімпійська» та на пересадочному вузлі «Золоті ворота» – «Театральна». Також наразі тривають капітальні ремонти ескалаторів на станції «Лісова».

Ескалатори підземки – це дороговартісні механізми, які для справної роботи потребують дбайливого ставлення та ретельних, періодичних капітальних ремонтів.

Для безпечних поїздок закликаємо дотримуватися простих правил користування ескалатором:

  • триматися за поручень;
  • не заступати за обмежувальну лінію;
  • не сидіти на східцях ескалатора;
  • не бігти на ескалаторі;
  • тримати дітей за руку.

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.