Київ отримав 46 800 доз вакцини від COVID-19 Pfizer: де зробити щеплення

Київ отримав 46 800 доз вакцини від COVID-19 Pfizer: де зробити щеплення

Учора Київ отримав від МОЗ України 46 800 доз вакцини від COVID-19 Comirnaty (Pfizer). Препарат розподілений на медичні заклади.

Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург, передає Інформатор.

«На сьогодні близько 80% у загальній статистиці вакцинації – введення бустерних доз. І сьогодні їх знову можна зробити, зокрема і Pfizer. Тож запрошуємо містян до пунктів щеплень», – сказала Валентина Гінзбург.

Вакцинація від COVID-19 проводиться у центрах первинної медико-санітарної допомоги та консультативно-діагностичних центрах. Також продовжується робота Центрів масової вакцинації у:

  • ТРЦ «Gulliver»,
  • «River Mall»,
  • «Універмаг «Україна».

Крім того, на базі комунальних закладів охорони здоров’я функціонують мобільні бригади, які за заявками можуть виїжджати на вакцинацію організованих колективів.

З початку повномасштабних воєнних дій у столиці було введено понад 180 тисяч доз вакцини від COVID-19. Із них понад 46 тисяч – у період із 24 лютого до 31 травня, коли багато людей залишили місто. Уже в червні активність щодо вакцинації почала потрохи зростати. Протягом червня зроблено 28 203 дози. У липні – 31 860. У серпні – 55 502. А з 1 до 20 вересня – близько 20 000.

Всі матеріали по темі COVID-19 читайте у рубриці — Коронавірус в Україні.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Варвара Грекова

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.