Арешт з правом залога у 3 мільйони: водія Mercedes, що влетів у автобус з 25 пасажирами, взяли під варту

Арешт з правом залога у 3 мільйони: водія Mercedes, що влетів у автобус з 25 пасажирами, взяли під варту

Слідчі встановили, що керманич автомобіля «Mercedes-Benz» не дотримався безпечної дистанції та в’їхав у автобус, який рухався попереду. Внаслідок зіткнення 25 пасажирів та 4-річна дитина порушника отримали травми різного ступеню тяжкості. У крові водія знайшли наркотики.

Водія взяли під варту з правом внести залог. Про це повідомляє Інформатор з посиланням на поліцію Києва.

Нагадаємо, на Повітрофлотському проспекті відбулася дорожньо-транспортна пригода за участю маршрутного таксі та позашляховика, внаслідок якої постраждали 26 осіб.

Слідством встановлено, що керманич автомобіля «Mercedes-Benz» не дотримався безпечної дистанції та в’їхав у маршрутний автобус, який рухався попереду. Внаслідок зіткнення водій автобусу не впорався з керуванням та вְ’їхав у електроопору.

25 пасажирів громадського транспорту та малолітня дитина керманича отримали травми різного ступеню тяжкості та були госпіталізовані для надання необхідної допомоги до столичних лікарень. 28-річного водія легковика було затримано у порядку ст. 208 Кримінального кодексу України та поміщено до ізолятору тимчасово тримання.

Окрім того, за результатами перевірки водія у медичному закладі лікарі виявили у нього в організмі заборонені речовини: амфетамін, кокаїн та марихуану, а також сильнодіючий лікарський препарат.

Відомості за даним фактом були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 286-1 Кримінального кодексу України - порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння та повідомили правопорушнику про підозру.

Шевченківським районним судом міста Києва відносно підозрюваного обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у сумі 3 225 300 гривень. Затриманому загрожує до восьми років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до восьми років. Досудове розслідування триває.

Всі новини про ДТП та інші порушення законів читайте в розділі— ТРЕШ.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Платон Бережний

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.