Під час війни у водойми потрапляють боєприпаси, залишки техніки, воєнне сміття: у Києві перевірили якість води

Під час війни у водойми потрапляють боєприпаси, залишки техніки, воєнне сміття: у Києві перевірили якість води

Якість води поверхневих джерел водопостачання та питної води в Києві постійно аналізується не тільки за фізико-хімічними і мікробіологічними, а також і за радіаційними показниками.

Наразі відхилень щодо якості та безпечності питної води не зафіксовано. Про це повідомляє Інформатор з посиланням на  ПрАТ «АК «Київводоканал».

У воєнний час до водойм можуть потрапляти боєприпаси, залишки техніки, воєнне сміття, що може погіршувати якість поверхневих вод. Також у часи війни споживачів хвилює радіаційна безпечність води.

У «Київводоканалі» суворо контролюють якість води річок Дніпра та Десни, а також артезіанських свердловин. Фахівці лабораторій постійно відбирають проби у місцях водозаборів та на виході з очисних споруд, тож можуть вчасно виявити будь-яку загрозу та оперативно зреагувати.

Воду аналізують як за фізико-хімічними і мікробіологічними, так і за радіаційними показниками. Радіаційний аналіз включає визначення показників питомої сумарної альфа-активності, бета-активності, активності цезію та стронцію.

Відповідно до результатів лабораторних досліджень, якість води поверхневих джерел водопостачання та питної води в Києві за показниками радіаційної безпечності та всіма іншими гігієнічними показниками відповідає нормативним вимогам чинного ДСанПіН.

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.