У Києві відновили роботу «соціального таксі»

У Києві відновили роботу «соціального таксі»

У Києві відновлюють надання послуги соціального таксі для перевезення дітей та осіб з інвалідністю до лікарень, центрів реабілітації та закладів освіти.

Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда, передає Інформатор.

«Відновлення цієї послуги буде відбуватися поступово. На сьогодні, за більш ніж тиждень, таку послугу отримали вже 63 дитини та особи з інвалідністю. Київський міський центр реабілітації продовжить вивчати потребу, адже з початком повномасштабного російського вторгнення велика кількість отримувачів залишила Київ. Але за умови збільшення кількості осіб, що потребують такої послуги, буде збільшуватися і кількість транспортних засобів», – зазначила Марина Хонда.

Вона також додала, що тим особам, які подавали відповідний пакет документів до органів соціального захисту і щодо яких було винесено позитивний висновок до користування, повторно подавати документи не потрібно.

«Соціальне таксі» – спеціально облаштований транспорт, призначений для людей з інвалідністю.

Транспортні соціальні послуги з перевезення людей з інвалідністю І групи та/або одиноких непрацездатних громадян, які самостійно не пересуваються або пересуваються за допомогою милиць, палиць, візків та інших технічних засобів реабілітації, до соціально значимих об’єктів.

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.