У Києві 26 кілометрів тепломереж виявилися аварійними: як місто готується до опалювального сезону

У Києві 26 кілометрів тепломереж виявилися аварійними: як місто готується до опалювального сезону

У Києві замінили майже 26 км аварійних теплових мереж у рамках підготовки до зими. За відсутності можливості стабільного фінансування з бюджету, основні роботи виконуються власними силами підприємств.

Як повідомили в мерії, гідравлічні випробування на фінальній стадії: ліквідовано понад 2,1 тисячі пошкоджень, які могли б статися взимку, вже замінено майже 26 кілометрів мереж. Про це розповів заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, інспектуючи перебіг ліквідації аварійного пошкодження трубопроводу в Оболонському районі столиці, передає Інформатор.

«Для більш ефективної підготовки Києва до опалювального сезону та його стабільного проходження комунальне підприємство «Київтеплоенерго» збільшило кількість аварійних бригад у місті, і зараз аварійна служба КТЕ налічує 1260 працівників. У середньому щоденно у Києві усувають 30-40 пошкоджень теплових мереж», – пояснив Петро Пантелеєв.

За словами заступника голови КМДА, столиця України готується до опалювального сезону максимально відповідально, враховуючи ризики і ситуацію.

«У рамках гуманітарної допомоги та коштами статутних фондів закуплені генератори, підприємства теплопостачання накопичили необхідні обсяги резервного палива, зокрема мазуту, триває процес придбання мобільних пересувних котелень тощо. До мешканців теж велике прохання – виконати прості, але дієві заходи на рівні своєї квартири: утеплити вікна і балкони, заклеїти щілини та перевірити лічильники, щоб мати можливість регулювати споживання. Також просимо повідомляти до Контактного центру 15-51, якщо люди помітили недоопрацювання ЖЕКів або інших служб. Будемо реагувати», – зазначив Петро Пантелеєв.

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.