Куди піти у Києві на вихідних: Національна оперета України відкриває 88-й театральний сезон

Куди піти у Києві на вихідних: Національна оперета України відкриває 88-й театральний сезон

Із нагоди відкриття 88-го театрального сезону в Київському національному академічному театрі оперети 17 та 18 вересня відбудуться гала-концерти.

Передає Інформатор з посиланням на Департамент культури.

Глядачів чекають зустрічі з улюбленими артистами, які представлять кращі номери з відомих оперет: «Циганський барон» Й. Штрауса, «Баядера» і «Графиня Маріца», «Сільва» І. Кальмана, «Фраскіта» Ф. Легара, а також відомі світові та українські хіти.

Із червня 2022 року Київський національний академічний театр оперети бере участь у благодійних мистецьких акціях, марафонах на підтримку України та фестивалях у Польщі, Австрії, Литві, Латвії, Швейцарії, Португалії.

«Ці проєкти мають для нас важливе значення, оскільки ми збираємо благодійні внески, які передаємо Збройним Силам України. Культура і мистецтво – потужні інструменти дипломатії, поле міжнаціонального спілкування, а з початку повномасштабної війни – це ще один окремий фронт. Загалом із 24 лютого на потреби ЗСУ було перераховано пів мільйона гривень. Віримо, що 88-й театральний сезон Національної оперети України стане знаковою подією в культурному житті країни. Наближуємось до перемоги та тримаємо культурний фронт», – наголошує театр оперети.

Гала-концерти до відкриття 88-го театрального сезону відбудуться 17 та 18 вересня на великій сцені театру.

Всі новини про музеї, виставки та події в рубриці — Куди піти в Києві.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Варвара Грекова

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.