У Києві чоловік намагався поповнити картки міченою валютою, викрадену з банків окупованих територій

У Києві чоловік намагався поповнити картки міченою валютою, викрадену з банків окупованих територій

За допомогою платіжних терміналів зловмисник поповнив власні рахунки пошкодженими грішми, які було розкрадено з банківських відділень на тимчасово окупованих територіях. За такі дії фігуранту загрожує до восьми років ув’язнення.

Правоохоронці викрили 20–річного уродженця Миколаївщини за підозрою у вчиненні шахрайських дій. Чоловік використовував гроші, які було пошкоджено співробітниками фінансової установи під час захоплення територій російськими військовими. Передає Інформатор з посиланням на поліцію Києва.

Правоохоронці встановили, що працівники банку навмисно просвердлили в банкнотах отвори, аби ними не скористалися окупанти чи мародери, які перебувають в тимчасовій окупації. У подальшому пошкоджені купюри були розкрадені з установи та ввезені на підконтрольну територію України.

Отримавши недійсні банкноти, зловмисник поповнював рахунки своїх банківських карток через термінали, які сприймали їх за діючі гроші. За час протиправної діяльності порушнику вдалося збагатитись на 40 тисяч гривень.

Під час затримання працівники поліції вилучили у зловмисника ще частину готівки, яку чоловік не встиг переказати на картки.

Слідчі повідомили чоловіку про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки та готують клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі.

На даний час поліцейські встановлюють шляхи надходження пошкоджених грошей, а також коло осіб, причетних до скоєння злочину.

Поліція Києва закликає громадян повідомляти про виявлення таких банкнот правоохоронцям за номером 102.

У Києві чоловік намагався поповнити картки міченою валютою, викрадену з банків окупованих територій 1
У Києві чоловік намагався поповнити картки міченою валютою, викрадену з банків окупованих територій 2

Всі новини про ДТП та інші порушення законів читайте в розділі— ТРЕШ.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Платон Бережний

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.