На Київщині під час ремонту дитячого санаторію привласнили більше мільйона гривень з бюджету

На Київщині під час ремонту дитячого санаторію привласнили більше мільйона гривень з бюджету

Прокурори Бучанської окружної прокуратури повідомили про підозру директору товариства за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчиненому в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, в грудні 2021 року між одним з дитячих спеціалізованих санаторіїв Київської області та товариством було укладено договір підряду щодо проведення капітального ремонту приміщень санаторію. Передає Інформатор з посиланням на прокуратуру Київщини.

У подальшому підрядник склав та підписав акти виконаних робіт, зокрема зазначивши в них вартість підйомника, матеріалів та робіт з його монтажу. При цьому він достовірно знав, що жодні роботи не виконані. На підставі вказаних документів на рахунок очолюваного підозрюваним підприємства санаторій перерахував 1 млн 75 тисяч гривень бюджетних коштів. Таким чином спричинено збитки державі на вказану суму.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Всі новини про ДТП та інші порушення законів читайте в розділі— ТРЕШ.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Платон Бережний

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.