У центрі Києва чиновник незаконно приватизував нерухомість на 80 мільйонів гривень

У центрі Києва чиновник незаконно приватизував нерухомість на 80 мільйонів гривень

Перед судом постане колишній в.о. гендиректора вітчизняного космічного агентства за незаконну приватизацію держмайна у центрі Києва. Чиновник наніс державі втрат на понад 80 мільйонів гривень.

У ході досудового слідства встановлено, що на балансі підприємства знаходилось нежитлове приміщення на одній з вулиць Печерського району Києва. Приміщення, яке згідно з законодавством не підлягало приватизації, у 2011 році було незаконно передано у власність комерційній структурі. Передає Інформатор з посиланням на ДБР.

Організатори внесли завідомо недостовірні відомості у договір купівлі-продажу приміщення, а також підробили звіт про використання коштів, отриманих від протиправного відчуження.

Через дії зловмисників держава втратила майно на понад 80 млн гривень.

Правова кваліфікація вчинених кримінальних правопорушень – ч. 2 ст. 233 КК України (гезаконна приватизація державного, комунального майна), ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення).

28 травня 2022 року до суду було скеровано обвинувальні акти відносно ще трьох співучасників оборудки, у тому числі щодо ексзаступника голови Фонду держмайна.

Всі новини про ДТП та інші порушення законів читайте в розділі— ТРЕШ.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Платон Бережний

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.