У Києві працівник вишу незаконно переправляв чоловіків через кордон під приводом навчання у вузі

У Києві працівник вишу незаконно переправляв чоловіків через кордон під приводом навчання у вузі

У Києві затримали працівника вишу, який незаконно переправляв осіб через державний кордон. Фігурант допомагав чоловікам призовного віку виїхати під приводом навчання у вузах. Поліцейські затримали правопорушника під час отримання чергової оплати за свої послуги. Тепер йому загрожує до дев’яти років тюремного ув’язнення.

Правоохоронці викрили схему незаконного переправлення осіб за кордон. Чоловіка затримали після отримання оплати за його послуги на заправці. Передає Інформатор з посиланням на поліцію Києва.

Порушник - працівник одного з вишів Києва, організував незаконну схему переправлення чоловіків через державний кордон під приводом навчання у вузі. Зловмисник допомагав клієнтам протягом усієї процедури перетину та надавав повний пакет документів, які підтверджували легенду про навчання.

За свої послуги отримував плату у  1 500 євро.

41-річного фігуранта, раніше судимого за скоєння автопригоди, було затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомлено йому про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України - незаконне переправлення осіб через державний кордон, вчинене організованою групою або з корисливих мотивів.

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 208 000 гривень. Чоловіку загрожує від семи до дев’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Також правоохоронці встановлюють інших осіб, які можуть бути причетні до злочинної діяльності.

У Києві працівник вишу незаконно переправляв чоловіків через кордон під приводом навчання у вузі 1
У Києві працівник вишу незаконно переправляв чоловіків через кордон під приводом навчання у вузі 2
У Києві працівник вишу незаконно переправляв чоловіків через кордон під приводом навчання у вузі 3

Всі новини про ДТП та інші порушення законів читайте в розділі— ТРЕШ.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Платон Бережний

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.