У Києві просять зачинити вікна та обмежити перебування на вулиці: смог утримується другий день поспіль

У Києві просять зачинити вікна та обмежити перебування на вулиці: смог утримується другий день поспіль

У Києві спостерігається погіршення якості повітря, зафіксовано наближення до гранично допустимої концентрації зважених часток (пилу).

Джерело утворення пилу знаходиться за територіальними межами міста Києва. Підвищення концентрації відбувається за рахунок переміщення повітряними масами пилу з південно-східного напрямку. Про це повідомляє Інформатор з посиланням Управління екології та природних ресурсів КМДА, передає Інформатор.

На лівому березі вміст зважених часток складає 392 мкг/м3, на правому – 339 мкг/м3 (гранично допустима концентрація – 500 мкг/м3). Перевищення ГДК решти забруднюючих речовин, за якими здійснюються спостереження (оксид та діоксид азоту, оксид сірки, озон, формальдегід, оксид вуглецю, сірководень), не виявлено. Радіаційний фон перебуває в межах норми.

До поліпшення ситуації зі станом повітря рекомендовано:

•       закрити вікна вдома;

•       не виходити зайвий раз на вулицю;

•       пити багато води;

•       якщо є очищувач повітря, то вмикнути його на максимум.

Слідкувати за станом атмосферного повітря та радіаційним фоном в режимі реального часу можна за посиланням: https://asm.kyivcity.gov.ua

У Києві просять зачинити вікна та обмежити перебування на вулиці: смог утримується другий день поспіль 1

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.