Як безкоштовно евакуюватись та отримати прихисток в Польщі: хто може отримати допомогу

Як безкоштовно евакуюватись та отримати прихисток в Польщі: хто може отримати допомогу

Пройшло вже півроку з початку бойових дій на території України. За цей час багато людей виїхало за кордон і багато повернулося додому. Але є ті, що зараз потребують екстреної евакуації в безпечні регіони країни або ближнє зарубіжжя.

Благодійна організація ADRA Ukraine надає безкоштовні послуги евакуації до Польщі всім, хто рятується від воєнного конфлікту та хоче перебратися за кордон. Передає Інформатор. Особливо це стосується тих людей, що знаходяться в небезпечних умовах, в гарячих точках та на окупованих територіях.

За підтримки польского фонду організація пропонує не лише безкоштовні перевезення за кордон, але й подальшу підтримку - прихисток, допомогу з оформленням офіційних документів та працевлаштуванням. 

«Дякуючи нашим колегам із ADRA Poland ми не лише евакуюємо людей з горячих точок до Польші. Але і надаємо людям житло, психологічну та соціальну допомогу (в пошуку роботи, інтеграції до польського суспільства, курсах польської мови тощо). Ми готові відправляти від 50 людей на тиждень. А це близько 13-16 сімей»,- розповідає Плешкун Роман, представник організації ADRA Ukraine.

Після прибуття до Польщі всім бажаючим надається:

  • розміщення у довгострокових і короткострокових притулках;
  • доступ до питної води, душу, туалету, кухні та гарячої води;
  • забезпечення одноразового харчування;

Скористатися такою нагодою можуть: діти, жінки, люди пенсійного віку, а також чоловіки, що мають дозвіл виїзду за кордон. Варто лише залишити заявку в особисті повідомлення організації в Instagram або Facebook.

В ADRA Ukraine попереджають, що кількість місць в евакуаційному автобусі обмежена. При собі обов’язково мати всі необхідні документи для перетину кордону.

Благодійна організація АDRA Ukraine реалізує гуманітарні проєкти, починаючи з 1993 року та вже понад вісім років активно допомагає людям з України у вирішенні проблем, пов’язаних із воєнним конфліктом. За програмою евакуації вже було перевезено до Польщі близько 120 осіб, набір триває.

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.