У Києві до Дня Незалежності в підтримку дітей Гостомеля: де і коли

У Києві до Дня Незалежності в підтримку дітей Гостомеля: де і коли

24 серпня о 18:00 в київському пабі Docker-G відбудеться благодійний концерт, який стане частиною проєкту  допомоги по збору коштів для ліцею №1 в Гостомелі. Через повномасштабне вторгнення російських військ в Україну його було серйозно пошкоджено. У ході воєнних дій російські солдати знищили вагому частину ліцею: вибиті вікна та двері, зруйновані стіни та стелі, розбита техніка.

Частину коштів на відновлення ліцею вже знайдено, йде ремонт будівлі. Проте їх не достатньо, щоб придбати комп’ютери та нову мультимедійну техніку, яка необхідна для забезпечення навчального процесу. Всі кошти від концерту підуть на ці потреби. Передає Інформатор.

У концерті візьмуть участь: ведуча Ганна Заклецька зі своїм гуртом ZAKLETSKA та альтернативні рокери, гурт Rosequit. Організатор концерту - Благодійний фонд “Перемога України” з Гостомеля, який активно долучився до проєкту допомоги ліцею.

Володимир Миколайович Захлюпаний, директор Ліцею №1 в Гостомелі: “⁩Наразі  в ліцеї активно ведуться ремонтні роботи - відновлюється дах, стіни, вхідна група. Замінюються вибиті двері та розбиті вікна.

Але цілі стіні та вікна - це ще не все. Для відновлення повноцінного навчального процесу ліцей потребує нової техніки та інтернету. Ми хочемо, щоб у наших дітей були найкращі умови для навчання онлайн чи офлайн. Тож,  ми звертаємось по допомогу до усіх небайдужих! 

Наші діти заслуговують на найкраще!” 

Оскільки навчальний процес планується відновити з 1 вересня,  для повноцінної роботи ліцею необхідні:

  • Ноутбуки - 70 шт.
  • Системні блоки - 50 шт.
  • БФП (принтери) - 30 шт.
  • Проєктори - 30 шт.
  • Відновлення Інтернету

Більше - про учасників концерту

ZAKLETSKA

Ганна Заклецька - учасниця гурту VRODA, теле- та радіоведуча.  Вже  20 років збирає та виконує українські народні пісні в сучасному прочитанні. Бо однією з місій своєї діяльності вважає догляд національного коріння, без якого неможливі ні розвиток, ні тривалий розквіт нашої країни.

Чому я допомагаю дітям? Тому ж, чому і взагалі допомагаю. Я вірю і знаю, що кожний робить свій щоденний внесок у перемогу - відповідно до своїх здібностей. Якщо кожний допоможе хоча б одній людині поруч, світ одразу і суттєво стане добрішим і щасливішим. Як психотерапевт, я усвідомлюю, що сто відсотків наших громадян зараз травмовані. Особливо хвилююсь за дітей: вони зарано подорослішали, багато недитячого побачили і продовжують проживати. Я хочу зробити те, що можу і вмію, щоб повернути дітям дитинство, щоб вони віднині і завжди відчували опору і підтримку, ніколи не втрачали вірусів себе, в людей поруч, у світ, але й вчились брати відповідальність за життя на себе”.

Гурт Rosequit 

Експресивний альтернативний рок у цікавому поєднанні з ліричним вокалом соліста гурту Юрієм Грузинським. Музиканти заявили про себе у 2019-му році. Першим музичним синглом колективу стала пісня “Любов”. А першою відеороботою — кліп на пісню “Зникаю”, у якому знявся відомий українській ведучий Сергій Іванов. 

Пісні гурту звучать в ефірах радіостанцій та потрапляють в огляди журналістів. У липні гурт презентував кліп на пісню “Лютий”, яка присвячена війні. Вона знайшла відгук в серцях українців та не залишилась непоміченою у ЗМІ. “Ця пісня — це емоція, яку ми зараз відчуваємо і яка спонукає діяти —  валити русню на фронті, працюючи на своїй роботі, в тилу, будь-де і будь-чим. 

Це закономірна і обґрунтована лють до ворога, що прийшов з своїх занехаяних боліт і марно сподівається скорити вільний народ України. Втім, ця пісня — це ще і впевненість в нашій перемозі у цій війні. Це віра в себе, в свою вільну країну і в свої переконання”. 

Про благодійний фонд «ПЕРЕМОГА УКРАЇНИ»

Засновники та волонтери БО «Благодійний фонд «ПЕРЕМОГА УКРАЇНИ» розпочали свою активність наприкінці лютого 2022 року, з початком відкритого нападу російської армії на територію України. Ми просто не могли стояти осторонь і почали робити все можливе, щоб допомагати та наближати нашу перемогу, Перемогу України! Спочатку це була волонтерська діяльність в різних регіонах України, куди нас розкидала війна, а згодом ми об’єднались та зареєстрували наш Благодійний фонд, щоб зробити нашу допомогу більш структурованою та ефективною. Основна частина нашої команди - з Гостомеля та Бучі, які так сильно постраждали від обстрілів та жорстоких дій окупантів. Тому наша робота та підтримка в першу чергу спрямована на максимальну допомогу та відродження цього регіону.

ЩО: Благодійний концерт до Дня Незалежності в підтримку дітей Гостомеля

ДЕ: Docker-G pub вул. Ігорівська 13/5 ТЕЛ: 095 280-83-40

КОЛИ: 24 серпня о 18:00

ВХІД ВІЛЬНИЙ, ЗБІР КОШТІВ НА ЛІЦЕЙ

Всі новини про музеї, виставки та події в рубриці — Куди піти в Києві.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Варвара Грекова

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.