У Києві будують нову каналізаційну насосну станцію

У Києві будують нову каналізаційну насосну станцію

Ключові інфраструктурні проекти, від яких залежить стабільна життєзабезпечення міста, Київ продовжує виконувати. Будівництво насосної станції першого підйому, яка є надзвичайно важливою частиною реконструкції міської системи відведення стоків, зараз вже на фінальній стадії.

Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, інспектуючи перебіг проведення робіт, передає Інформатор.

"Каналізаційна насосна станція на Позняках наразі працює з підвищеним навантаженням. Після запуску цього обладнання система приймання та очищення стоків працюватиме більш збалансовано. І технологічні, і ресурсні питання в рамках цього проекту на особливому контролі. І ми зробимо все, щоб його завершити", – зазначив Петро Пантелеєв.

Він повідомив, що під час будівництва використовуються найсучасніші технології і значна кількість обладнання іноземного виробництва: Данії, Німеччини, Чехії.

Із настанням осінньо-зимового періоду відбувається збільшення добової кількості опадів, температурні коливання та промерзання ґрунтів, що вкрай негативно впливає на системи та обладнання каналізаційного господарства.

За словами заступника голови КМДА, добова продуктивність нової станції становитиме 600 тис. куб. м/добу, а за рахунок встановлення сучасного насосного обладнання ще й планується підвищити її енергоефективність. Енергоефективні заходи, які впроваджуються при будівництві, дозволять зменшити питомі витрати на транспортування каналізаційних стоків приблизно на 30%.

У Києві будують нову каналізаційну насосну станцію 1
У Києві будують нову каналізаційну насосну станцію 2
У Києві будують нову каналізаційну насосну станцію 3
У Києві будують нову каналізаційну насосну станцію 4
У Києві будують нову каналізаційну насосну станцію 5
У Києві будують нову каналізаційну насосну станцію 6

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.