На Київ насувається гроза: що робити у випадках підтоплень на дорогах чи у дворі

На Київ насувається гроза: що робити у випадках підтоплень на дорогах чи у дворі

В четвер, 11 серпня, у столиці очікується гроза. Влада попередила про І рівень небезпечності, жовтий. Напередодні злив комунальники готували зливостоки, але потужність дощів може бути така, що це не допоможе.

Про це попереджає Український гідрометцентр, передає Інформатор.

Фахівці рекомендують під час грози зачиняти вікна і не підходити до них, не братися за металеві вхідні двері, а в разі сильного вітру – триматися подалі від рекламних щитів та дерев, а також не паркувати поруч із ними автівки.

Нагадаємо, що перед дощами триває посилена робота гідрослужб, які очищають зливостоки в кожному районі. Під час грози на місцях можливих підтоплень дорожньої мережі чергуватиме спецтехніка КК «Київавтодор». У разі виявлення підтоплень на проїжджій частині чи тротуарах звертайтесь до диспетчерської підприємства за телефоном: 044-284-74-19.

При падінні дерев чи гілок, при травмуванні людей тощо негайно інформувати екстрені служби за телефонами: 101 або 103. Телефон КАРС: 044-430-37-13.

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.