У Голосіївському районі Києва відкрили безкоштовний громадський простір Vcentri HUB

У Голосіївському районі Києва відкрили безкоштовний громадський простір Vcentri HUB

У Голосіївському районі відкрили третій громадський простір Vcentri HUB. Це майданчик для ефективної комунікації влади, громади, неурядових організацій та соціально відповідального бізнесу.

Він мав запрацювати ще в березні, але завадила війна – зазначила заступниця голови КМДА Марина Хонда, передає Інформатор.

«Війна виявила ефективність наших хабів Шевченківського та Оболонського районів із неочікуваного боку – вони стали тим місцем, де волонтери могли організовувати гуманітарну допомогу для постраждалих від війни. А сьогодні в них проводяться різні заходи, які спрямовані на підтримку вимушених переселенців. Відкриття нового хабу означає, що місто продовжує розвиватися навіть попри війну, а громадськість готова і надалі долучатися до його розвитку», – зазначила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

У Голосіївському районі Києва відкрили безкоштовний громадський простір Vcentri HUB 1

Загальна площа Vcentri HUB Голосіївського району – майже 215 квадратних метрів. Він зможе вміщати близько 70 осіб. Приміщення умовно розділене на кілька зон: основний великий зал, окрема дитяча кімната, коворкінг-зона та конференц-кімната.

Шевченківський і Оболонський хаби довели свою необхідність і результативність. За два роки там було проведено 1183 заходи, 80% з яких ініціювали саме представники інститутів громадянського суспільства. Відвідувачів – майже 18 тисяч осіб. Це і є найяскравіший показник актуальності хабів.

Мета міської влади – облаштувати Vcentri HUB у кожному районі столиці, що стануть єдиним вікном для активної громадської спільноти, де можна отримати консультації з будь-яких інструментів участі, долучитися до міських ініціатив, провести громадські обговорення чи інші важливі заходи.

У Голосіївському районі Києва відкрили безкоштовний громадський простір Vcentri HUB 2

Адреси та контакти хабів:

  • Оболонський район – Оболонський проспект, 22-А, 067-508-10-49;
  • Шевченківський район – вулиця Володимирська, 51-Б, 093-389-44-57.
  • Голосіївський район – вулиця Велика Китаївська, 83, 093-549-69-85.

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.