У Києві знову відкриється ТРЦ Ocean Plaza: що відомо

У Києві знову відкриється ТРЦ Ocean Plaza: що відомо

Один з найбільших ТРЦ Києва Ocean Plaza знову відриває свої двері для відвідувачів. Не дивлячись на новини про остаточне закриття.

ТРЦ Ocean Plaza відновлює роботу з 11 серпня. Про це повідомило видання Forbes із посиланням на повідомлення ТРЦ до орендарів, передає Інформатор.

Нагадаємо, з початком повномасштабного вторгнення багато ТРЦ в Україні Ocean Plaza у Києві так і не запрацював на повну. А згодом стало відомо, що він закрився. Про це повідомило не керівництво центру, а гіпермаркет Auchan, якій там працював до 25 липня.

Втім, ніякої інформації щодо закриття не має ні на офіційному сайті Ocean Plaza, ні на його сторінці у соцмережі.

Також з'являлась інформація, що Офісі президента ще в березні розглядали питання націоналізації Ocean Plaza через російських співвласників.

ХТО ЦІ ВЛАСНИКИ

Відомо, що 33% торгівельного центру через фірму «Ocean Plaza Project Ltd» належать компанії UPD Holdings Limited. До останнього часу до неї мав відношення бізнесмен Василь Хмельницький. В інтерв’ю він заявив, що продав будівельний бізнес своєму партнеру Андрію Іванову і разом з ним і 33% Ocean Plaza.

«Проте формально ще залишаюся власником, бо не переоформив усі активи, — заявив Хмельницький. — Можливо, Андрій ще якусь частку купив, але 51% точно належать російській компанії».

Мова йде про компанію «ТПС НЕРУХОМІСТЬ КИЇВ», яка зараз знаходиться в стадії припинення. За інформацією аналітичної платформи YouControl, до початку 2021 року її засновниками були «ТПС НЄДВІЖИМОСТЬ» з московською реєстрацією, громадянки рф Наталія Рожкова та донька наближеного до путіна російського олігарха Аркадія Ротенберга Лілія. Вже в середині минулого року вона вийшла з засновників, і бенефіціаром «ТПС НЕРУХОМІСТЬ КИЇВ» став росіянин Ілля Лютов. Перед повномасштабним наступом – 11 лютого цього року фірму вирішили ліквідувати.

Але факт залишається фактом: ТРЦ Ocean Plaza належить офшору з однойменною назвою. Директором цього офшору зареєстрована Ірина Чиналієва. Вона володіє декількома компаніями, які пов’язують з Аркадієм Ротенбергом. Крім цього, брат Чиналієвої Володимир займає посаду першого заступника генерального директора компанії з будівництва та експлуатації ТРЦ «ТПС Нерухомість», яку пов’язують з родиною Ротенбергів.

Нагадаємо, що в Україні триває процес конфіскації майна росіян та російських компаній через повномасштабне вторгнення. Через декілька днів після того, як танки рф перетнули державний кордон України, радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що конфіскацію розпочнуть із київського ТРЦ Ocean Plaza. Такі плани підтверджує видання Forbes з посиланням на джерела в Офісі президента.

Поки ніяких офіційних заяв з цього приводу не було. Слідкуємо за новинами разом!

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.