В Україні безкоштовно встановлюють Wi-Fi в укриттях освітніх закладів: як долучитися до проєкту Мінцифри

В Україні безкоштовно встановлюють Wi-Fi в укриттях освітніх закладів: як долучитися до проєкту Мінцифри

Українські дитсадки, школи, профтехи, коледжі та університети безоплатно отримають роутери та необхідну техніку для швидкісного інтернету в укриттях від телеком-компаній.

Представники закладів освіти зможуть подати заявку на Wi-Fi в укриттях через онлайн-форму. Також згодом створять дашборд, де в реальному часі можна буде відстежувати, скільки отримано заявок і звідки. Передає Інформатор з посиланням на проєкт Мінцифри.

Один із пріоритетів Мінцифри — безперебійний зв’язок та інтернет по всій Україні. Для роботи, спілкування та найголовніше — навчання. Сьогодні в Україні 30% шкіл мають укриття. З 1 вересня вони готуються відкривати двері школярам.

«Ми продовжуємо покривати Україну якісним інтернетом. Але тепер робимо це не тільки на землі, а ще й під землею. Це новий виклик не тільки для телеком-фронту, а й для освітнього процесу. Бо діти є надвразливими у воєнний час. Наша місія — максимально допомогти їм відчувати нормальне життя і продовжувати робити звичні речі», — Михайло Федоров, Міністр цифрової трансформації.

В Україні безкоштовно встановлюють Wi-Fi в укриттях освітніх закладів: як долучитися до проєкту Мінцифри 1

Ми вже маємо перші 2500 роутерів та 1000 модемів від соціально відповідальних компаній, які поїдуть до закладів освіти. Щоб забезпечити укриття всіх шкіл, ліцеїв та гімназій швидкісним інтернетом до початку навчального року, будемо залучати технічні компанії та українських інтернет-провайдерів.

Всіх охочих провайдерів та соціально відповідальні компанії ми закликаємо долучитися, подавши заявку через форму.

В Україні безкоштовно встановлюють Wi-Fi в укриттях освітніх закладів: як долучитися до проєкту Мінцифри 2

«Укриття в закладі освіти — основна вимога для можливості очного навчання в умовах війни. Щоб знизити рівень стресу в укритті під час повітряної тривоги, маємо забезпечити там належні умови. Наявність інтернету є однією з них. Сьогодні бачимо активну синергію в роботі над підготовкою до навчального року. Вдячний партнерам за ініціативу та підтримку сфери освіти», — Дмитро Завгородній, генеральний директор директорату цифрової трансформації МОН.

Мінцифра передаватиме обладнання закладам освіти. Також ми будемо технологічно контролювати запуск мереж в укриттях завдяки спідтестам.

В Україні безкоштовно встановлюють Wi-Fi в укриттях освітніх закладів: як долучитися до проєкту Мінцифри 3

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.