У Києві велосипедні доріжки відокремлять спеціальними бортами

У Києві велосипедні доріжки відокремлять спеціальними бортами

З вересня в Києві велосипедні доріжки відокремлять спеціальними бортами. Такі смуги вже встановлені у центрі на Золотих.

З 1 вересня офіційно буде введено конструктивне відокремлення велосипедних смуг за смугою автомобільної парковки. Така практика встановлення гумових або пластикових бортів передбачена для захисту велосипедних смуг від паркування авто. Повідомляє Інформатор.

Мінрегіон затвердив Зміну №1 до ДБН В.2.3-5:2018 "Вулиці та дороги населених пунктів" яка набуває чинності 1.09.2022 року.

Як розповіли в ГО "Київ - Велосипедне Місто", у новій редакції нормативу нарешті офіційно введено конструктивне відокремлення велосипедних смуг за смугою автомобільної парковки. Така практика встановлення гумових або пластикових бортів для захисту велосипедних смуг від паркування авто, вперше в Україні реалізована саме в Києві у 2021 році, за проєктами Сектор розвитку веломережі Департаменту транспортної інфраструктури КМДА на вул. Рейтарська, Золотоворітська та вул. Басейна.

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.