У Києві двоє хворих на COVID-19 малюків потрапили в реанімацію: вірус все ще несе загрозу

У Києві двоє  хворих на COVID-19 малюків потрапили в реанімацію: вірус все ще несе загрозу

Двоє хворих на COVID-19 малюків перебувають у реанімації однієї з київських дитячих лікарень. Одній дитинці ще не виповнилося двох років, а друга – немовля, що народилося 14 днів тому.

Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург, передає Інформатор.

Усього ж у столичних закладах охорони здоров’я з підтвердженим діагнозом COVID-19 перебуває 78 осіб, із яких 5 дітей, а з підозрою на захворювання 29 осіб, із яких 22 дитини.

«Якщо перші 4 місяці 2022 року дітей на стаціонарному лікуванні перебували одиниці дітей з COVID-19, а до реанімації діти не потрапляли взагалі, то в липні лікарі відділення інтенсивної терапії виборювали у хвороби двох малюків і зараз рятують ще двох. Це однозначно свідчить про те, що COVID у своєму найважчому перебігу повертається. Повертається стрімко й агресивно, не жаліючи самих незахищених – наймолодших», – зазначила Валентина Гінзбург.

Директорка Департаменту наголосила: всім містянам слід пам’ятати, що заразитися можна будь-де. Тож коли йдеться про дітей, які за віком ще не можуть бути щеплені, основна задача батьків – суворо дотримуватися правил епідемічної безпеки.

«Намагайтеся не відвідувати без крайньої потреби місць скупчення людей; просіть їх вдягати маски, якщо вони перебувають у безпосередній близькості від вашої дитини; самі намагайтеся захистити обличчя дитини (маскою, якщо вік дозволяє), щоб убезпечити її від потрапляння інфекції через рот або ніс; слідкуйте за гігієною своїх рук та не давайте дитині братися за поверхні у громадських місцях, транспорті; обробляйте руки собі та дитині безпечними антисептиками. Маєте взяти за правило, що всі, хто повертається з вулиці, можуть підходити до вашого малюка лише після того, як помили руки, а ще краще – переодяглися у домашній одяг. Ми ж розуміємо, що доросла людина може бути хворою, не відчувати це, але при цьому переносити інфекцію», – порадила Валентина Гінзбург.

Всім, кому дозволяє вік, Валентина Гінзбург наполегливо рекомендує вакцинуватися. Адже вакцинація з великою вірогідністю зможе запобігти захворюванню і майже стовідсотково знівелює ризик його тяжкого перебігу.

«Щеплення від COVID-19 проводяться у центрах первинної медико-санітарної допомоги та консультативно-діагностичних центрах. Центри масової вакцинації працюють у ТРЦ: GULLIVER, River Mall, універмаг «Україна». На базі комунальних закладів охорони здоров’я також функціонують мобільні бригади, які за заявочним принципом можуть виїжджати на вакцинацію організованих колективів. Тож оберіть зручний для себе варіант і вакцинуйтеся!» – закликала Валентина Гінзбург.

Всі матеріали по темі COVID-19 читайте у рубриці — Коронавірус в Україні.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Варвара Грекова

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.