У Києві чоловік намагався пронести гранату у поїзд

У Києві чоловік намагався пронести гранату у поїзд

Правоохоронці  на залізничному вокзалі затримали зловмисника, у якого серед особистих речей у сумці знаходилася граната із запалом. Виявити небезпечну знахідку допомогли спецприлади на пункті догляду пасажирів. Фігуранту загрожує до семи років позбавлення волі.

Вчора, 1 серпня, при проведенні контролю громадян на столичному вокзальному комплексі, спеціалісти з безпеки Укрзалізниці за допомогою рентгено-телевізійних інтроскопів виявили у сумці одного з громадян предмет, схожий на гранату Ф-1 із запалом. Передає Інформатор з посиланням на поліцію Києва.

Власником небезпечної знахідки виявився уродженець Запорізької області, 1988 року народження. Вилучений боєприпас направлено на проведення експертизи. Фігуранта затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За фактом незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами слідчі проводять досудове розслідування за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від трьох до семи років позбавлення волі.

Нагадуємо, що з 8 червня поточного року за ініціативи Укрзалізниці та правоохоронців на Центральному залізничному вокзалі міста Києва запрацювали комплексні пункти догляду громадян. Вони передбачають металошукачі та рентгено-телевізійні інтроскопи. Поліція та працівники Укрзалізниці постійно співпрацюють заради безпеки громадян. Також, зазначаємо, що у разі, якщо Ви маєте інформацію щодо зберігання нелегальної зброї або боєприпасів іншими особами, Ви маєте можливість анонімно повідомити про це на лінію «102».

У Києві чоловік намагався пронести гранату у поїзд 1
У Києві чоловік намагався пронести гранату у поїзд 2

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.